Aviation Safety Network

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Aviation Safety Network
Nettstedaviation-safety.net (en)
Type nettstedNettsted, nettdatabase
Tilgjengelige språkengelsk
Eier(e)Flight Safety Foundation
Lansertjanuar 1996
Alexa76 687 (29. november 2017)

Aviation Safety Network (ASN) er en web-side som registrerer flyulykker og andre alvorliger hendelser innen luftfarten. Faktabasen inneholder (august 2008) detaljer omkring 12 200 tilfeller og blir besøkt av omtrent 50 000 hver uke.

ASN ble startet av nederlandske Harro Ranter i 1996 som Aviation Safety Web Pages. I 1999 ble den omdøpt til the Aviation Safety Network. Redaksjonen er senere forsterket med Fabian Lujan fra Argentina. For tiden kjører ikke ASN noen reklame eller avertissementer på sine sider og er avhengig av donasjoner fra brukerne for å holde websiden gående.

Det meste av den informasjon som ligger inne på ASN er hentet fra offisielle kilder, dvs luftfartsmyndighetene i de berørte land. For hendelser før 1996 er opplysningene stort sett basert på ICAO Aircraft Accident Digests, og amerikanske National Transportation Safety Board NTSB.

ASNs primære oppgave er å sørge for at den som måtte ønske det får nøyaktig og oppdatert informasjon om flyulykker. I tillegg til den omfattende database ligger det inne statistisk informasjon og også et omfattende fotoarkiv med bilder fra ulykkesstedene.

ASN har også en E-mail tjeneste (Accident Digest e-mail service.) hvor abonnenter mottar informasjon om siste flyulykker. Denne tjenesten har nå[når?] over 9 900 kunder i 170 land,

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata