Avengers: Stå sammen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Avengers: Stå sammen
orig. Avengers Assemble
Generell informasjon
GenreActionserie, superhelt-TV-program
Utgivelsesår2013
NasjonalitetUSA
SpråkEngelsk
Annen informasjon
FilmselskapMarvel Studios Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Disney–ABC Domestic Television
Disney+
Premiere(r)2013
9. november 2013 (Tyskland)[1]
TV-kanalDisney XD
ForgjengerThe Avengers – Klodens mektigste helter Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Avengers: Stå sammen (Avengers Assemble) er en amerikansk CGI-Animert serie fra 2013–2019, produsert av Marvel Animation og sendt på Disney XD i Norge.[2]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Falcon er det nyeste medlemmet av The Avengers. Falcon er seerens viktigste øyne og ører når han kjemper mot kriminelle, og forsøker å redde verden sammen med resten av superheltene. Avengers-teamet består av Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow og Hawkeye.

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Når Red Skull, er døende på grunn av hans ufullkomne Super Soldier Serum, allierer han seg med MODOK for å kidnappe Captain America og få ham til å overføre sin egen sjel til Captain Americas kropp. Etter hans nederlag etter en konflikt med The Avengers, tar Red Skull rustningen til Iron Man. Red Skull angriper dem ved herskapshuset deres. Men Red Skull blir nok en gang beseiret. Men The Avengers Mansion blir ødelagt under denne kampen.

Red Skull forsøker å lage sitt eget lag av giganter kalt Cabal, som blant annet inkluderer Attuma, Doctor Doom og Dracula. Attuma og Dracula aksepterer denne invitasjonen, men Doctor Doom takker nei. The Avengers og S.H.I.E.L.D. slår seg deretter sammen for å slåss mot Cabal. Etter at Avengers Mansion eksploderte, setter de opp en annen base i Avengers Tower. Cabal setter også opp en robot kalt Super-Adaptoid - og Hyperion, en psykopat.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

The Avengers møter Red Skulls mester, Thanos, som er på jakt etter Infinity Stones for å drive sin «Infinity Gauntlet» etter at Red Skull stjal Power Stone fra ham. Etter at The Avengers har samlet alle de fem uendelighetssteinene og klarer å beseire Thanos, tappes edelstenene for kraft av Ultron som truer med å utrydde hele menneskeheten. Etter at The Avengers til slutt beseirer Ultron, blir Ant-Man et nytt medlem av The Avengers-teamet.

I løpet av sesongen klarer Thanos å stikke av fra et fengsel i galaksen. Thanos gjør deretter et nytt forsøk på å beseire The Avengers. Med hjelp fra jordens befolkningen er The Avengers i stand til å beseire Thanos og Black Order. I kjølvannet av dette planlegger Captain America og Iron Man å gjøre jorden til en «Avengers World» ved å rekruttere potensielle nye superhelter til Avengers. Samtidig dukker «The Squadron Supreme» opp, Hyperions tidligere team som består av blant annet Nighthawk, Power Princess, Doctor Spectrum og Speed ​​Demon.

De var antatt å ha omkommet når deres gamle planet eksploderte, og de kommer til Jordkloden i et forsøk på å erobre hele jordkloden sammen med Hyperion. The Squadron Supreme har planer om å bli superhelter, og redde verden på deres egen måte. Men de møter kraftig motstand fra The Avengers, som blant annet gjennomfører et overraskelsesangrep for å få tak i hvert medlem av Squadron Supreme én etter én. Men Nighthawk er desperat etter å vinne mot The Avengers, og forsøker å ødelegge jordklodens indre kjerne.

Sesong 3: Ultron Revolution[rediger | rediger kilde]

The Avengers blir tvunget til å kansellere planene deres om å skaffe flere nye medlemmer, og Ant-Man velger å forlate teamet deres. Men The Avengers blir sjokkerte når Ultron plutselig kommer tilbake etter hans tilsynelatende bortgang. Nå søker Ultron hevn mot The Avengers, for å ha forpurret de tidligere planene hans med kraften til Infinity Gems. Men Ultron fortsetter planene hans, angående å erstatte hele menneskeheten med roboter.

Et komplott for å eliminere menneskeheten, involverer angrepet på de umenneskelige byen Attilan hvor han planla å bruke Black Bolt til å drive kanonen sin. Denne sesongen inkluderer også Baron Helmut Zemo, sønn av Captain Americas gamle fiende Baron Heinrich Zem. Han oppdager et hetteglass med Super-Soldier Serum, og bruker dette på seg selv for å få ungdom og styrke til å møte The Avengers. Baronen ønsker å beseire og ødelegge superheltene for å hevne farens dødsfall.

Deretter rekrutterer han Masters of Evil (som består av Beetle, Goliath, Screaming Mimi, Fixer og Moonstone) og stjeler en enhet fra Stark Industries, kalt Inversion Stabilizer som lar dem maskere seg som Thunderbolts i et komplott for å undergrave The Avengers. The Avengers må også slåss mot Kang the Conqueror, en annen super-skurk.

Sesong 4: Secret Wars[rediger | rediger kilde]

The Avengers plalegger å bringe Tony Stark tilbake fra en annen dimensjon. Men de opplever et stort tilbakeslag når en ny versjon av Cabal (bestående av Leader, Arnim Zola, Enchantress, Executioner og Kang the Conqueror) blir grunnlagt. New Avengers består denne sesongen av Ant-Man, Captain Marvel, Ms. Marvel, Vision og Wasp. Cabal aktiverer Static Expander for å spre de de opprinnelige Avengers over tid og rom. The New Avengers forsøker å finne en måte å bringe The Avengers hjem, samtidig som de må bekjempe forskjellige trusler.

Vision og Wasp oppdager at Falcon hadde tilbrakt ett par år i et dystopisk fremtidig New York City for å hjelpe Kang the Conqueror med å stoppe et svart hull. De oppdager at Cabal sin egentlige leder Loki har tatt kontroll over Jordkloden, blant annet ved å bruke Casket of Ancient Winters. Begge lagene av Avengers beseirer Loki, og fengsler ham ved basen deres. Men Loki lover at planene hans fremdeles ikke er over.

Loki hadde også sluppet løs et mektig vesen, som kommer til å bli kjent som Beyonder. Men Beyonder tar kontroll over forskjellige deler av både jordkloden, Åsgard og andre områder - inkludert et område hvor Tony Stark blir holdt fanget. Med Iron Man tilbake på laget deres, må The Avengers danne en usannsynlig allianse med Loki for å løse deres neste problemer.

Sesong 5: Black Panther's Quest[rediger | rediger kilde]

Etter nederlaget til Loki, og hans medsammensvorne, holder The Avengers en fest - og inviterer Shuri til en fest ved basen deres. Men Black Panther og Shuri befinner seg snart på et hemmelig oppdrag, for å hindre en ny inkarnasjon av Shadow Council - som inkluderer Black Panther sin lærer N'Jadaka, Attumas tidligere general Tiger Shark og en form-skiftende umenneskelig prinsesse kalt Zanda.

T'Challa forsøker å holde dette oppdraget hemmelig, og forteller ingen avde andre Avengers - bortsett fra Captain America. Med hjelp fra sin ste-bror, White Wolf, oppdager han at M'Baku og noen av Wakandas befolkning er en del av Shadow Council. Samtidig får han en usannsynlig alliert i Baron Zemo. I løpet av sesongen blir Black Widow holdt fanget av Shadow Council, og senere erstattet av prinsesse Zanda.

Referanser[rediger | rediger kilde]