Audun Iversen (sanger)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Audun Iversen
Født28. juli 1977Rediger på Wikidata (43 år)
Beskjeftigelse OperasangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokal
Stemmetypebaryton

Audun Iversen (sanger) (født 28. juli 1977) er en klassisk sanger (baryton) fra Harstad.

I 2007 vant han Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse. Han ble knyttet til operaen i København fra 2005, og de første tre årene arbeidet han som sanger ved Opera Akademiet, deretter som medlem av solistensemblet. I København arbeidet han sammen med de norske sangerne Randi Stene og Tuva Semmingsen. Hans engasjement i København gikk ut i 2009. Sesongen 2008/09 sang han i Wozzeck, Figaros bryllup og Den glade enke.

I 2007 var Iversen finalist i Der Internationale Hans Gabor Belvedere Gesangswettbewerb (Belvederekonkurransen) i Wien, der over 3000 sangere deltok. I desember 2007 sang han under utdelingen av Nobels fredspris til Al Gore og Rajendra Pachauri fra FNs klimapanel. Han ble deretter engasjert som solist til å synge under innvielsen av det nye operahuset i Bjørvika i Oslo den 12. april 2008.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Audun Iversen begynte å synge da han var 22 år. Hans første rolle var i musikalen Jesus Christ Superstar av Andrew Lloyd WebberTrøndelag Teater vinteren 1999/2000. Deretter gikk han et år på Toneheim folkehøgskole, før han begynte å studere på Norges musikkhøgskole for Håkan Hagegård og Svein Bjørkøy. Han har bachelorgrad derfra i 2005, og oppnådde karakteren A. I 2008 tok han mastergrad i utøvende sang i København. Mens han studerte i Oslo var han medlem av Det norske solistkor. De gav ut en plate med verker av Edvard Grieg for plateselskapet BIS Records i 2007, og Iversen hadde flere av solopartiene på denne platen.

Repertoar[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]