Audrey Raines

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Audrey Raines
Rollefigur i 24 (TV-serie)-serien
Første opptredenDay 1: 1:00 a.m.-2:00 a.m. (Sesong 1)
Siste opptreden24: Live Another Day
Informasjon
KjønnKvinne
FamilieFar: James Heller
ForholdGift med Mark Boudreau
Spilt avKim Raver

Audrey Raines er en fiktiv figur i TV-serien 24, spilt av Kim Raver. Audrey er datter av James Heller som tidligere har vært forsvarsminister. I sesong 4 og 5 av 24 jobber Audrey for USAs forsvarsdepartement. Før sesong 6 blir hun kidnappet av kinesere, mens hun leter etter Jack Bauer som hun har hatt et romantisk forhold til, i Kina.

Opptredener[rediger | rediger kilde]

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

Før sesong 4 begynner, blir Jack Bauer sparket fra CTU og begynner å jobbe sammen med Audrey, for forsvarsministeren, som er Audreys far. De starter et forhold uten at noen andre vet det. Tidlig i sesong 4 blir Audrey og hennes far, James Heller, kidnappet, men Jack Bauer redder dem rett før forsvarsministeren skal bli henrettet.

Senere jobber hun i CTU og hennes separerte ektemann, blir mistenkt for å hjelpe terroristene. Jack torturerer han, men han samarbeider og det blir klart at han er uskyldig. Når Paul senere tar en kule for Jack, og Jack i tillegg ofrer Pauls liv for å holde en terrorist med viktig informasjon i live, blir hun rasende på Jack. Til slutt i sesongen blir hun knust etter at hun tror Jack er død, når han egentlig har iscenesatt sin egen død, for å overleve.

Sesong 5[rediger | rediger kilde]

Audrey er sentral og deltar i 23 episoder gjennom sesong 5. Hun drar til CTU for å hjelpe til med etterforskningen om drapene på David Palmer og Michelle Dessler og attentatforsøket på Tony Almeida. Hun blir sjokkert når det blir mistenkt at Jack er gjerningsmannen. Når det blir bevist at han er uskyldig, blir han transportert til CTU og de møtes for første gang etter at han iscenesatte sin egen død.

Etter at Lynn McGill totalt mistet kontrollen over CTU og arresterer alle i mot han, konspirerte hun, Chloe O'Brian, Edgard Stiles og Bill Buchannan for å ta over CTU. Hun fortsatte å hjelpe Jack med å stoppe nervegassen som var i hendene på terrorister. Hun var fanget under nervegass-angrepet på CTU, men kom seg heldigvis inn i et lufttett rom før hun ble eksponert.

Hun blir senere angitt for å ha informasjon om terroristene og Jack avhører henne. Det endte med at hun innrømte å ha hatt et kort forhold med Walt Cummings, men hun benektet å ha hatt noe med terrorister å gjøre. Etter at CTU sjefen ikke tror på henne blir hun torturert av Rick Burke. Han blir beordret å stoppe etter at Jack finner ut at informanten løy. Hun fortsetter å jobbe med CTU etter dette.

I hemmelighet hjelper Audrey Jack med å avsløre korrupte President Charles Logan. Etter at Jack blir etterlyst for drapet på David Palmer av Logan, hjelper hun Jack sammen med Chloe O'Brian. Når Jack har et opptak som impliserer Logan i dagens hendelser, blir Audrey tatt av Christopher Henderson som skjærer et kutt i henne. Deretter bytter han Audrey mot opptaket. Audrey kommer ut av dette uten noen alvorlige skader.

Senere blir Audrey hentet av Curtis Manning som jobber sammen med Jack. Hun møter Jack i de siste minuttene av sesongen, men vet ikke at kineserne vet at Jack er i live. Kineserne kidnapper Jack og Audrey melder ham savnet.

Sesong 6[rediger | rediger kilde]

Før sesong seks har Audrey dratt til Kina for å lete etter Jack. Her ble hun kidnappet og fengslet av kinesiske myndigheter, samtidig som dette fremstilles og etterforskes som en bilulykke. I løpet av sesongen blir Jack informert av kinesiske myndigheter om at Audrey fortsatt lever og om at han må samarbeide med dem ved å stjele og overlevere en enhet med vitale opplysninger om Russlands våpensystemer for at hun ikke skal bli drept. Audrey blir reddet, men er i alvorlig dårlig psykisk og mental stand. Audrey blir hentet av sin far, tidligere forsvarsminister James Heller, etter redningsaksjonen. I siste episode drar Jack til Audreys og farens hus med den hensikt å hente henne og ta henne med seg for å beskytte og hjelpe henne. Jack ombestemmer seg etter å ha blitt overbevist av faren til Audrey om at det beste vil være å la henne være i fred. Vi hører ikke mer om Audrey eller faren i hverken sesong 7 eller 8.

24: Live Another Day[rediger | rediger kilde]

Audrey Raines fiktive person blir igjen viktig i miniserien 24: Live Another Day, som hadde premiere i mai 2014.[1] Hun er nå rehabilitert etter hendelsene hun opplevde i og før sesong seks, og er nå gift med Mark Boudreau (ny fiktiv person) som er stabssjef i president James Hellers, Audrey Rains fars, administrasjon. Faren er altså valgt til president før serien begynner.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Highfill, Samantha (4. oktober 2013). "Kim Raver, William Devane to return for '24: Live Another Day"Entertainment Weekly. Hentet 26. april 2013.
  2. ^ "Audrey Raines married to Heller’s Chief of Staff in 24: Live Another Day" (16. januar 2014). 24spoilers.com. Hentet 16. januar 2014.