Atomic Betty

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Atomic Betty
Generell informasjon
SjangerAnimasjon / Science fiction / Eventyr / Barn
Prod.landCanadisk
Frankrike
Sesonger3
Episoder78
LengdeCa. 22 min. (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
Stemmer avTajja Isen
MedvirkendeTajja Isen
Rick Miller
Bruce Hunter
Len Carlson
Colin Fox
Patrick McKenna
Kristina Nicholl
Jayne Eastwood
Laurie Elliott
Catherine Disher
Adrian Truss
Bak kamera
ProdusentKevin Gillis
Ginan Zedra
Virginie Jallot
Rob Davies
Prod.selskapBreakthrough Entertainment, Télé Images Productions, Atomic Cartoons, M6, Cartoon Network
Sending
Periode29. august 200429. januar 2008
TV-kanalCanadis
Teletoon
Frankrike
M6 (sesonger 1-2)
Télétoon (sesonger 3)
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Atomic Betty er en canadiskfransk animert eventyrserie for barn som ble sendt på Teletoon fra 2005 til 2008.

Handling[rediger | rediger kilde]

Betty er en liten syvåring som lever et normalt liv. Men når hun får klokken sin, oppdager hun at det ikke er en normal klokke, men en klokke som gjør henne til Atomic Betty kosmosvokter. Det er mange skurker i universet som Betty, Sparky (et romvesen) og X-5 (en robot) må fange. Hovedskurken er Maximus I.Q. og assistenten hans er Minimus P.U.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

  • Atomic Betty

Atomic Betty er en helt normal nabojente hvis du ser bort fra at hun er en kosmosvokter. Bettys familie og venner vet ikke at hun er en kosmosvokter. Betty er god til å slåss, hun var faktisk på karatekurs tidligere, så det betyr at hun kan gi skurkene et par karatetriks. Skipet til Betty hetter Stjerneknuser. Norsk stemme av Janne Heltberg.

  • Sparky

Sparky er Bettys klønete hjelper. Han er ikke så intelligent som robotpartneren Xfem, men Betty klarer seg ikke uten han. Hans mot og innsats for å redde dagen gjør han til en god del av teamet. Han har en fotvorte som er mye større en nesen hans (nesen hans er veldig stor). Han har også fire mager.

  • X-5

X-5 er Bettys intelligente robotpartner. Han er kjempeflink med tall. Han har ingen følelser. Han tåler ikke å høre en vits. Hver gang han hører ordet krøsjmål, gråter han.

  • Admiral Von Karpe

Admiral Von Karpe er sjefen over de galaktiske vokterne. Han gir Betty og teamet hennes beskjeder om oppdragene de må gjøre. Det merkeligste med ham er at han er en fisk som kan puste uansett hvor han er.

  • Maximus I.Q.

Maximus I.Q. er en kattaktig superskurk som er på jakt etter navnet til Atomic Bettys planet. Favorittmaten til Maximus er brasilianske neshornegg. Maximus er kjempegod til å ødelegge, men han lykkes aldri.

  • Minimus P.U.

Minimus P.U. er Maximus sin lydige assistent. Han propper alltid i seg mat. Hver gang Minimus har gjort noe galt er det bare flaks at han overlever. Minimus har to ansikter.

I tillegg finnes det en del andre figurer: Noah Parker, Penelope Lang, Bettys foreldre, Bettys bestemor, Bettys lærer, Pennelopes gjeng og Sparkys mor.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]