Atomic Betty

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Atomic Betty
Generell informasjon
Sjanger Animasjon
Nasjonalitet Canada
Sesonger 3
Episoder 78
Lengde Cirka 22 minutter min. per episode
Foran kamera
Medvirkende Tajja Isen
Rick Miller
Bruce Hunter
Len Carlson
Colin Fox
Patrick McKenna
Kristina Nicholl
Jayne Eastwood
Laurie Elliott
Catherine Disher
Adrian Truss
Bak kamera
Skapere Trevor Bentley
Mauro Casalese
Rob Davies
Olaf Miller
Ginan Zedra
Prod.leder Ira Levy
Peter Williamson
Kevin Gillis
Trevor Bentley
Steven Hecht
Philippe Alessandri
Produsent Kevin Gillis
Ginan Zedra
Virginie Jallot
Rob Davies
Sending
Periode 6. september 200429. januar 2008
Kanal Cartoon Network
Annen informasjon
Språk Norsk
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata
TV.com-oppsummering
Offisiell nettside

Atomic Betty er en canadisk animert TV-serie fra 2005 som sendes på Cartoon Network.

Handling[rediger | rediger kilde]

Betty er en liten syvåring som lever et normalt liv. Men når hun får klokken sin, oppdager hun at det ikke er en normal klokke, men en klokke som gjør henne til Atomic Betty kosmosvokter. Det er mange skurker i universet som Betty, Sparky (et romvesen) og X-5 (en robot) må fange. Hovedskurken er Maximus I.Q. og assistenten hans er Minimus P.U.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

  • Atomic Betty

Atomic Betty er en helt normal nabojente hvis du ser bort fra at hun er en kosmosvokter. Bettys familie og venner vet ikke at hun er en kosmosvokter. Betty er god til å slåss, hun var faktisk på karatekurs tidligere, så det betyr at hun kan gi skurkene et par karatetriks. Skipet til Betty hetter Stjerneknuser. Norsk stemme av Janne Heltberg.

  • Sparky

Sparky er Bettys klønete hjelper. Han er ikke så intelligent som robotpartneren Xfem, men Betty klarer seg ikke uten han. Hans mot og innsats for å redde dagen gjør han til en god del av teamet. Han har en fotvorte som er mye større en nesen hans (nesen hans er veldig stor). Han har også fire mager.

  • X-5

X-5 er Bettys intelligente robotpartner. Han er kjempeflink med tall. Han har ingen følelser. Han tåler ikke å høre en vits. Hver gang han hører ordet krøsjmål, gråter han.

  • Admiral Von Karpe

Admiral Von Karpe er sjefen over de galaktiske vokterne. Han gir Betty og teamet hennes beskjeder om oppdragene de må gjøre. Det merkeligste med ham er at han er en fisk som kan puste uansett hvor han er.

  • Maximus I.Q.

Maximus I.Q. er en kattaktig superskurk som er på jakt etter navnet til Atomic Bettys planet. Favorittmaten til Maximus er brasilianske neshornegg. Maximus er kjempegod til å ødelegge, men han lykkes aldri.

  • Minimus P.U.

Minimus P.U. er Maximus sin lydige assistent. Han propper alltid i seg mat. Hver gang Minimus har gjort noe galt er det bare flaks at han overlever. Minimus har to ansikter.

I tillegg finnes det en del andre figurer: Noah Parker, Penelope Lang, Bettys foreldre, Bettys bestemor, Bettys lærer, Pennelopes gjeng og Sparkys mor.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]