Atle Hauge (IT-gründer)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Atle Hauge
FødtAtle Hauge
1. april 1967 (51 år)
Sandane
Beskjeftigelse Gründer og teknisk direktør
Nasjonalitet Norge

Atle Hauge (født 1. april 1967Sandane i Gloppen kommune) er en norsk IT-gründer, og står blant annet bak den nettbaserte fotobedriften Eurofoto. Han er i dag teknisk direktør og hovedaksjonær i selskapet Intele AS.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Hauge startet tidlig med IT og etablerte enkeltmannsforetaket PC-Data Consult på slutten av 1980-tallet. Hans tjenester bestod i programmering og etter hvert salg av maskinvare, installering og service. Han arbeidet senere for Teleoperatørene Telia Norge AS og Enitel. I 2000 ble Hauge ansvarlig for Internett-tjenestene Sensewave til Sense Communications AS. Sensewave skiftet i 2001 navn til Freewave AS i forbindelse med at Hauge gjennomførte en management buyout (MBO) og overtok eierskapet til Sensewave. Internettjenestene til Freewave er nå overtatt av MTU Nett AS, og Freewave AS er senere fusjonert inn i et av selskapene i Intelegruppen.

Hauge er oppvokst på den tidligere storgården Hauge, like ved den store tinghaugen, Karnilshaugen. Han er eldre bror av den tidligere friidrettsutøveren Kjell Ove Hauge,[trenger referanse] og fetter av den tidligere sandvolleyballspilleren Bård Inge Pettersen, og forfatteren Anne-Pia Nygård.

Seier og tap mot Google[rediger | rediger kilde]

Hauge arbeidet med flere ideer og startet blant annet selskapet SMSfun AS sammen med Ronny Reinertsen som var først ute med SMS-basert varsling av radarkontroller i Norge gjennom nettsiden politiet.net. Selskapet har nå endret navn til InteleSMS AS. I 2002 kom selskapet SMSfun i konflikt med Google Inc. over rettighetene til domenet google.no. Hauges selskap vant i namsretten[1], men Google anket og vant frem i Oslo tingrett.

Eurofoto og Intele[rediger | rediger kilde]

I 2000 startet han den nettbaserte fotobedriften Eurofoto i samarbeid med fotografen og gründeren Per Svein Reed. Selskapet fant sitt marked og vokste fort.

I 2007 slo Hauge, Reed og en del andre investorer sammen sine selskaper i Intele AS, der Hauge er hovedaksjonær. Eurofoto er siden kjøpt opp av Japan Photo.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Oslo namsrett (20. november 2002). «Rettsbok for Oslo namsrett». norid.no. Arkivert fra originalen 20. juni 2008. Besøkt 22. mars 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]