Atle Skarsten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Atle Skarsten
Født15. sep. 1962Rediger på Wikidata (61 år)
BeskjeftigelseSkribent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Atle Skarsten (født 15. september 1962) er flyger og lokalhistoriker fra Tananger i Sola kommune. Han skriver jevnlig lokalhistoriske artikler med en fokus på det maritime og andre verdenskrig.

I 2004 gav Skarsten ut dokumentaren Solabuen i Amerika, en samling av utvandrede solabuers skjebner i Amerika. I 2008 kom boken Solas eldste historie som Skarsten har skrevet sammen med Tor Erik Hansen. Boken tar for seg kommunens historie fra steinalderen frem til og med vikingtiden. I 2010 lanserte han og medforfatter Michael Stokke boken Blod og tårer som presenterer de sovjetiske krigsfangene og sivile tvangsarbeidernes skjebne i Rogaland under andre verdenskrig. Høsten 2013 kom Skarstens første barnebok Rottongane og gullskatten. Sammen med medlemmer i Militærhistorisk Forening Rogaland gav han høsten 2014 ut boken Tyske vinger over Sola og Forus.

Våren 2015 kommer Skarsten med bøkene D. Danielsen 140 år, om den eldste bedriften i Sola og Sola, sjøen og krigen, om krigsseilerne fra Sola, hjemme og ute. Per 2015 jobber han med historien om skøyta Sjøleik og ikke minst flyktningene som fulgte den fra Tananger til England i 1941.[1]

Skarsten har mottatt kulturprisen i Sola kommune (1999) og Tananger-Losen fra Lions (2003) for sitt lokalhistoriske arbeid.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]