Hopp til innhold

Atlanterhavsbroen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Magnus-Haus (Magnushuset) hvor organisasjonen har sitt kontor, er oppkalt etter fysikeren Heinrich Gustav Magnus og ligger ved Kupfergraben i Berlin.

Atlanterhavsbroen (tysk: Atlantik-Brücke e. V.) er en privat, partiuavhengig og almennyttig organisasjon grunnlagt i 1952 i Berlin.[1] Organisasjonen har som formål å forbedre forholdet («bygge bro») mellom en av seiersmaktene fra den andre verdenskrigen, USA og Forbundsrepublikken Tyskland på økonomiske, finansielle, utdanningsmessige og militærpolitiske områder. Antall medlemmer er i 2015 ca. 500 personer fra bank- og finansvesen, næringslivet, politikk, medier og vitenskap. Atlanterhavsbroen fungerer som nettverk og politisk rådgivningsinstitutt. Organisasjonen har kontorer i Magnus-Haus i Berlin.

Atlanterhavsbroen ble grunnlag av bankmannen Eric M. Warburg, forretningsmannen og politikeren Erik Blumfeld, journalisten og utgiveren Marion Gräfin Dönhoff, journalisten Ernst Friedlaender, forretningsmannen Hans Karl von Borries og bankmannen Gotthard Freiherr von Falkenhausen. Tidligere president i Tyskland Richard von Weizsäcker var æresmedlem av Atlanterhavsbroen og hadde i de siste år av sitt liv, kontor i Magnus-Haus.

Referanser[rediger | rediger kilde]