Hopp til innhold

Arusha nasjonalpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arusha nasjonalpark
Store sebraflokker finnes i parken
LandTanzania
Ligger iArusha
OmrådeArusha
Nærmeste bosetningArusha
Areal552 km²
Opprettet1960
Kart
Arusha nasjonalpark
3°15′00″S 36°50′00″Ø

Arusha nasjonalpark omfatter Mount Meru, en vulkan som ligger på 4 566 moh. i regionen Arusha nordøst i Tanzania.

Parken er liten, 552 km², men har et variert landskap i tre avgrensede områder. I vest, Meru Crater og Jekukumia River samt Mount Meru med Ngurdoto Crater. I sydøst er det steppeland og i nordøst finner vi den grunne innsjøen Momella Lakes som er kjent for sine vadefugler, bl a. flamingo.

Mount Meru er den nest høyeste fjelltopp i Tanzania etter Kilimanjaro som ligger bare 60 km unna og danner bakgrunnen for utsikten fra parken mot øst. Arusha nasjonalpark ligger på en 300-kilometer akse med Afrikas mest berømte nasjonalparker, fra Serengeti og Ngorongoro-krateret i vest til Kilimanjaro nasjonalpark i øst.

Parken ligger noen få kilometer nordøst for Arusha, men inngangen til parken er 25 km øst for byen. Avstand til Moshi er 58 km. og med 35 km til Kilimanjaro internasjonale lufthavn (KIA).

Sjiraffer i Arusha nasjonalpark

Arusha nasjonalpark har et rikt og variert dyreliv men besøkende bør ikke forvente den samme opplevelse av å se villdyr her som de vil finne i andre nasjonalparker i den nordlige delen av Tanzania. Dyrelivet omfatter den kjente fauna som sjiraff, bøffel, sebra, villsvin, aper og flere. Elefanter finnes, men en besøkende i parken vil som oftest ikke se noen. Leoparder finnes, men ingen løver. Fuglelivet i skogene kan fremvise mange arter som er lettere å se her enn i andre nasjonalparker.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]