Arthur Bigge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arthur Bigge
Arthur John Bigge, Vanity Fair, 1900-09-06.jpg
Født18. juni 1849
Død31. mars 1931 (81 år)
London
Far John Frederick Bigge
Utdannet ved Royal Military Academy Woolwich
Beskjeftigelse Politiker
Utmerkelser Storkorsridder av Order of the Bath, storkorsridder av Royal Victorian Order, kommandørridder av Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden

Arthur John Bigge, 1. baron Stamfordham, (født 18. juni 1849, død 31. mars 1931) var dronning Victorias privatsekretær i de siste årene av hennes regjeringstid, og også for kong Georg V i mesteparten av hans tid som monark og fem til sin egen død. Han var også morfar til lord Adeane, som var dronning Elisabeth II sin privatsekretær fra 1953 til 1972.

Bigge ble hedret med en rekke ordener og utmerkelser. Han ble utnevnt til ridder storkors av Order of the Bath og ridder storkors av Royal Victorian Order, ridder storkommandør av Den indiske imperieordenen, ridder kommandør av Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden og ridder kommandør av Indias stjerneorden. Han ble også tildelt Imperial Service Order.

Bigge var medlem av Det kongelige råd fra 1910, året etter ble han adlet som baron Stamfordham, en tittel som døde ut med han, da han ikke fikk arvinger.