Art Brut

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For å lese om kunstretningen, se art brut (kunst)
Art Brut
Art Brut i 2006
OpphavDeptford, Storbritannia (2003)
Aktive år2003
PlateselskapDowntown Records
Fierce Panda Records
Mute Records
NettstedArtBrut.org.uk
IMDbIMDb
Medlemmer
Eddie Argos

Art Brut er et engelsk indie rock-band.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Bandet ble stiftet I 2003, og spilte sin første konsert i mai det året. Bandet spilte inn Brutlegs senere i 2003, og det inneholdt de første versjonene av «Formed a Band», «Modern Art» og «Moving to LA». Angular Recording Corporation slapp en samleplate som inneholdt «Formed a Band». En journalist hørte sangen og sendte en MP3 til Rough Trade Records og selskapet tilbød Art Brut å slippe den som singel.

«Formed a Band» ble sluppet som single i Storbritannia i mai 2004, og den nådde 54.-plass på hitlistene. Den dukket også opp i soundtracket til FIFA Street 2 – et spill for PlayStation 2, Xbox, GameCube og PlayStation Portable. Blender beskrev dem som det beste usignerte bandet i Storbritannia. I løpet av resten av 2004, spilte de konserter rundt om i Storbritannia sammen med The Fades, samt en 1-årsjubileumskonsert ved Tate Britain.

En bootleg EP, Brutlegs 04, ble spilt inn med sanger som «Good Weekend», «Bang Bang Rock and Roll», og en akustisk versjon av «Moving to LA». En dobbel A-side ble sluppet i desember 2004 på Fierce Panda Records. Den nådde 49.-plass på listene. Debutalbumet Bang Bang Rock and Roll ble sluppet i 30. mai 2005, med «Emily Kane» som den første singlen. Bang Bang Rock and Roll ble produsert av John Fortis, som også har jobbet med artister som Razorlight, Maxim Reality, The Pipettes, Neneh Cherry og Assembly Now.

Chris Chinchilla forlot bandet av personlige grunner i september 2005 og stiftet bandet Macaca Mulatta. Han ble erstattet av Jasper Future, gitaristen fra Eddie Argos gamle band, The Art Goblins. Bandet dukket opp på forsiden av den tyske utgaven av Rolling Stone i september 2005.

Art Brut opptrådte på Coachella Valley Music and Arts Festival, 30. april 2006, på Pitchfork Music Festival i juni 2006, og på Festival Internacional de Benicàssim og Dour Festival i Belgia, i juli 2006. Bandet slapp sitt andre album, It's a Bit Complicated, på Mute Records. It's a Bit Complicated ble produsert av Dan Swift, som også har jobbet med artister som Help She Can't Swim, Untitled Musical Project, Victorian English Gentlemens Club, Kasabian og Snow Patrol. Den første singlen fra albumet, «Nag Nag Nag Nag», ble sluppet 20. november 2006, inklusive B-siden «I Found This Song in the Road» og fem live-spor fra Eurockéennes de Belfort Festival 2006. Sangen ble Single of the Week i The Guardians "The Guide"-seksjon. I 2007 spilte de på den amerikanske NME Rock and Roll Riot tour med The Hold Steady

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Sangen "Formed a Band" ble brukt i en episode av tv-serien Lewis, som ble sendt 29. januar 2006.
  • Ian Wilson (alias Ian Catskilkin) er søskenbarn av Ray Wilson, som var vokalist i Stiltskin før han ble sanger i Genesis i 1997. I 7. juli 2007-utgaven av NME, fortalte Jasper Future at Ian var flau over sitt slektskap til "rockeadelen".
  • Direct Hit er med i soundtracket til spillet FIFA 08, men noen linjer ble klippet bort på grunn av aldersgrensen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]