Armand Gaétan Razafindratandra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Armand Gaétan Razafindratandra
Født7. august 1925
Madagaskar
Død9. januar 2010 (84 år)
Mahajanga
Beskjeftigelse Teolog, katolsk prest
Nasjonalitet Madagaskar
Livssyn Den romersk-katolske kirke

Armand Gaétan Razafindratandra (født 7. august 1925 i Ambohimalaza på Madagaskar, død 9. januar 2010) var en av Den katolske kirkes kardinaler, og erkebiskop av Madagaskars hovedatad Antananarivo.

Han kom fra en velstående adelsfamilie som hadde konvertert til den katolske tro flere århundrer tidligere. Han fikk sin utdannelse på sogneskolen i Faravohitra, som ble drevet av Brødrene av kristne skoler fra Andohalo. Han begynte da på juniorseminaret i Ambohipo og fortsatte på kollegiet St. Mikael, som ble drevet av jesuittene. Deretter studerte han filosofi i to år på presteseminaret i Ambatoroka før han studerte videre i tre år på kollegiet St. Mikael. Deretter vendte han tilbake til Ambatoroka for å studere teologi.

Han ble presteviet i 1954, og fortsatte med utdypende studier ved l'Institut Catholique de Paris. Tilbake til hjemlandet gjorde han tjeneste som sogneprest fra 1956 til 1978. Han ble også engasjert i det nasjonale kateketiske senteret, og han ble utnevnt til dets direktør på midten av 1970-tallet.

I 1978 ble han utnevnt til biskop av Mahajanga av pave Paul VI (19631978). I 1994 ble han promovert til erkebiskop av Antananarivo, og kreert til kardinal samme år.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]