Ark Angel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ark Angel
Forfatter(e) Anthony Horowitz
Sjanger Kriminalroman/spenningsroman
Utgitt England: 2005
Norge og USA: 2006
Forlag Cappelen Damm (NOR) isbn=978820411637
Oversetter Leif Helgeland
Sider 346

Ark Angel er den sjette boka i serien om Alex Rider. Den er skrevet av Anthony Horowitz, og kom ut i 2005 i Storbritannia og 2006 i USA og Norge.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Alex Rider er på sykehus etter et snikmordforsøk, og har bestemt seg for å legge spionkarrieren sin på hylla. Men han tvinges i tjeneste når en gruppe Øko-terrorister slår til. Plutselig befinner Alex seg i en krig som på en eller annen måte leder mot Ark Angel, et romfartshotell.

Handling[rediger | rediger kilde]

Alex Rider våkner på sykehuset etter et snikmordforsøk som nesten drepte han. Da han kommer ned i resepsjonen på sykehuset blir han forskrekket over å se fire menn som har tenkt å kidnappe Paul Drevin, sønnen til en rik mann som ligger på naborommet til Alex. Han redder gutten ved å late som om det er han de er ute etter. Etter mye strev får kidnapperne tak i Alex og krever å få løsepenger av guttens far, men så innser de at de har feil gutt. Alex unnslipper såvidt. Som takk for at Alex reddet Paul Drevin, blir han invitert til huset deres på en «ferie». Han innser raskt at alt ikke er som det skal. Når CIA blander seg inn, og vil at Alex skal jobbe for dem, skjønner han at noe virkelig galt er på ferde. Nikolai Drevin viser seg å være kriminell, og han har onde planer. Han har tenkt å sende opp en rakett som får hele Ark Angel til å falle ned fra verdensrommet og treffe Washington D.C. for å ødellege bekgrunnsinformasjon om ham. Milliardæren er desperat etter å «renvaske seg», og er villig til å ofre alt, til og med sin egen sønn.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

  • Serien om Alex Rider vant «Red House Children's Book Award» i 2003.
  • Ark Angelææ vant «Children`s Book of the Year» i 2006.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]