Arild Erikstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arild Erikstad
Født14. mai 1954 (65 år)
Beskjeftigelse Journalist, musiker
Nasjonalitet Norge

Arild Erikstad (født 14. mai 1954 i Kristiansand) er kulturjournalist og programleder i NRK. Han er prosjektleder for eksterne produksjoner og internasjonale kontakter i NRKs klassiske redaksjon. Erikstad er spesielt kjent som programleder for Hovedscenen og andre overføringer av klassisk musikk og opera i NRK, både radio og fjernsyn. Erikstad er president i IMZ International Music + Media Centre (IMZ).[1] , visepresident i musikk-TV-gruppen i Den europeiske kringkastingsunionen og har de siste årene vært juryformann for Prix Italia og Golden Prague Festival, og er prosjektleder for den internasjonale finalen i Eurovision Young Musician i Wien.[2]

Han er utdannet Diplom-Tonmeister fra Musikkhøyskolen i Detmold i Tyskland.[3] Han har vært kontrabassist i kammerorkesteret Tibor Varga, Det Norske Kammerorkester og Deutsche Bachsolisten.

Erikstad har produsert mer enn hundre klassiske CD-plater med ensembler, orkestre og kor.[4] Flere av innspillingene har vunnet Spellemannprisen.[3]

Erikstad ble ansatt i NRK i 1983, og har vært bl.a. redaksjonssjef, fagsjef og prosjektredaktør for musikk, og han satt i ledergruppen for utviklingen av NRK2.

Han var juryformann for Virtuos 2008. Sammen med Anne Grosvold ledet han åpningssendingen fra Operahuset i Oslo samme år.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ IMZ Executive Board, IMZ Arkivert 21. september 2013 hos Wayback Machine..
  2. ^ «Jury», Golden Prague Festival, Česká televize.
  3. ^ a b Arild Erikstad 50 år 14. mai, NTBtekst, 21. april 2004.
  4. ^ «Arild Erikstad - "Stemmen fra Wien"»[død lenke], Fjord Cadenza.