Aphrodite Terra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Topografi over Aphrodite Terra

Aphrodite Terra er et av de to høylandene på planeten Venus, beliggende nær planetens ekvator. I størrelse er det omtrent som Afrika og mye større enn Ishtar Terra.

Overflaten er tilsynelatende ujevn og full av brudd, noe som antyder at der er store kompresjonskrefter. Det finnes også mange omfattende lavastrømmer. En rekke kanaler krysser dette terrenget, og noen av dem har en interessant bueform i seg. Aphrodite Terra inneholder også en rekke fjellkjeder, men de er bare halvparten så store som fjellene på Ishtar Terra.

Aphrodite Terra har to hovedregioner; Ovda Regio i vest og Thetis Regio i øst. Ovda Regio har rygger som går i to retninger og som antyder at kompressjonskreftene forekommer i flere retninger. Der er mørke regioner som tilsynelatende er stivnete lavastrømmer. Der er også en rekke sprekker hvor lavaen har strømmet opp gjennom overflaten og oversvømt det omliggende terrenget.

astronomistubbDenne astronomirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.