Annen manns kvinne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Annen manns kvinne
orig. Cronaca di un amore
Generell informasjon
Utgivelsesår1950
Prod.landItalia
Lengde1 t. 38 min.
SpråkItalia
Bak kamera
RegiMichelangelo Antonioni
MusikkGiovanni Fusco
Prod.selskapVillani Film
Premiere3. november 1950 (Italia)
Eksterne lenker

Annen manns kvinne (orig. Cronaca di un amore) er en italiensk spillefilm av Michelangelo Antonioni fra 1950.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ved et detektiv-byrå i Milano ser Carloni gjennom en rekke fotografier av en attraktiv ung kvinne, Paola Molon Fontana, som ble levert til byrået av Paolas velstående ektemann Enrico Fontana. De hadde giftet seg for syv år siden, kort tid etter å ha møtt hverandre. Men Fontana ønsker nå å ansette Carloni for å avdekke alt han kan om Paolas liv, før de hadde giftet seg med hverandre. Carloni reiser derfor til Ferrara, hvor Paola tilbrakte mye av ungdommstiden hennes. Detektiven oppdager snart at hun var bestevenn med to andre jenter fra området. Han reiser hjem til en av venninnene hennes, Matilde, og får vite av ektemannen hennes at Matildes venninne Giovanna Carlini hadde dødd i et tragisk heissjakt-fall noen dager før hun skulle gifte seg med Guido Garroni - en lokal gutt som Paola også hadde vært sammen med.

Men så snart Matilde kommer hjem, nekter hun å samarbeide med Carloni. Rett tter at detektiven går sin vei, skriver Matilde et brev til Guido og varsler ham om denne mistenkelige mannen som forsøker å undersøke Paolas fortid. Tilbake i Milano, når Paola forlater opera-huset La Scala kledd i en hvit pels sammen med ektemannen og vennene hennes, blir hun overrasket over å se Guido som står på den andre siden av gaten. Senere den kvelden får hun en telefon fra ham, og de blir enige om å møtes dagen etter. Der avslører Guido, som nå er en bil-forhandler som sliter, Matildes brev med Paola. Tanken på at noen graver i fortiden deres skremmer Paola, og får henne til å tenke at kanskje Matilde som forsøker å presse henne for penger. Med deres tidligere attraksjon gjenoppstått, blir Paola og Guido enige om å møtes igjen snart. I mellomtiden intensiveres Carlonis etterforskning, ettersom han oppdager mer om den mystiske ulykken i heis-sjakten, Paolas plutselige forsvinning fra hjemstedet sitt, og Guidos rolle i alt dette. Han får vite av Giovannas hushjelp at Paola og Guido var sammen med Giovanna da hun falt i døden. Men at de aldri skal ha ropt, eller skyndte seg til henne, for å se om hun fremdeles kunne være i live.

Carloni får også vite at Paola hadde forlatt Ferrara bare to dager etter denne ulykken, og deretter møtte hun sin fremtidige ektemann kort tid etter i Milano - men hun fortalte aldri ektemannen sin om venninnens dødsfall.I de kommende dagene eskalerer Paola og Guidos tilfeldige gjenforening til en veldig lidenskapelig affære. Etter hvert som deres affære skrider frem, fører Paolas frustrasjon over hennes kjærlighetsløse ekteskap til at hun foreslår for Guido at ektemannens død ville være til fordel for dem begge. Til å begynne med blir Guido frastøtt av forslaget, men han blir snart påvirket av Paolas følelsesmessige manipulasjon. Kort tid senere dør Fontana i en bil-ulykke, og politiet kommer kort tid senere hjem til Paola for å informere henne om ulykken og ektemannens død. Men Paola stikker av så snart hun ser politiet, fordi hun tror de har kommet for å arrestere henne for dødsfallet. Hun møter snart Guido igjen som informerer henne om at ektemannen hennes er død, men han påstår at han ikke skal ha vært involvert i ulykken.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]