Annemarie Huber-Hotz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Annemarie Huber-Hotz
Annemarie Huber-Hotz.jpg
Født16. august 1948 (70 år)
Baar
Utdannet ved Universitetet i Bern
Beskjeftigelse Politiker
Parti Det frie demokratiske partiet
Nasjonalitet Sveits

Annemarie Huber-Hotz

Annemarie Huber-Hotz (født 16. august 1948 i Baar, Zug i Sveits) er en sveitsisk politiker som satt som forbundskansler i Sveits mellom 2000 og 2007.

Huber-Hotz studerte ved grunn-og videregående skole i Baar og deretter begynte hun ved gymnasium i Zug. Huber-Holst studerte deretter sosiologi, etnologi og statsvitenskap ved universitetene i Bern, Uppsala i Sverige og ved Graduate Institute of International Studies i Genève samtidig som hun deltok i flere forskjellige faglige aktiviteter. Huber-Holst foretok avanserte studier ved ETH i Zürich i arealplanlegging.

Fra 1978 til 1981 arbeidet Huber-Hotz i pressetjenesten ved generalsekretariatet for det sveitsiske parlamentet. Mellom 1981 og 1992 arbeidet hun for sekretariatet ved den sveitsiske Council of States. I 1989 begynte hun som direktør for den sveitsiske vitenskapelige parlamentariske tjenesten, en posisjon som hun holdt frem til 1992 da hun begynte som generalsekretær i sveitsiske parlamentet. Huber-Hotz ble nominert til den sveitsiske forbundskansler i 2009 etter fire runder med stemmegivning og hun tiltrådte i denne posisjonen året etter. Annemarie Huber-Hotz er gift og har tre barn. Hun snakker flytende tysk, engelsk, fransk og svensk.