Anna Anka

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Anna Anka
Anna Anka.jpg
Født28. april 1971 (47 år)
Folkerepublikken Polen
Ektefelle Paul Anka (2008–2010)
Beskjeftigelse Skuespillerinne, forfatter, modell
Nasjonalitet Sverige, Folkerepublikken Polen

Anna Anka (født 28. april 1971 i Folkerepublikken Polen som Danuta Anna Kołodziejska, da moren døde tidlig ble hun adoptert bort til familien Åberg i Skåne, Sverige. Tidligere navn er også Anna Åberg og Anna Yeager) er en polsk-svensk-amerikansk[1] skuespiller og fotomodell.

Anna Anka ble oppdaget i svenske medier i 2009 som deltaker i realityserien «Svenske Hollywoodfruer» på TV3. Anka var fra 2008 til 2010 gift med sangeren Paul Anka og bor i Beverly Hills i Los Angeles i USA. Den 25. september 2009 var Anna Anka gjest i Fredrik Skavlans TV-show som sendes både i Sverige og Norge, og ble dermed kjent også for et norsk publikum.

Anka er kjent for sine kontroversielle uttalelser, og den svenske komikeren Henrik Schyffert har ironisk kommentert: «Det er jo spennende at du er gift med noen som har samme kvinnesyn som Osama bin Laden». Kommentator i E24s, Elin Ørjasæter repliserte i samme program at hun synes det var spennende å få et litt uortodoks innslag i likestillingsdebatten, "Du er jo et forfriskende innslag, men du blir litt for eksotisk til å tilføre noe nytt. Vi levde jo litt som i din ideologi for 150 år siden." Anka har uttalt blant annet at kvinner bør stille opp om mannen ønsker å bli seksuelt tilfredsstilt hver morgen, eller «avsugning» i hennes egne ord og at menn ikke bør hjelpe til med husarbeid hjemme eller skifte bleier på barna.[2] Hun har også uttalt at overvektige er egoistiske, og at hun selv har en av verdens beste kropper.[3] Hun mener også at brunetter er idiotiske. «Jeg blir heller skallet enn mørkhåret», sier Anka.[4]

Anka ble født i Folkerepublikken Polen, der moren døde mens hun var spedbarn. Hun kom på barnehjem, og ble da hun var tre år adoptert av en familie fra Bjuv i Skåne i Sverige.

I 2011 var hun å se i en norsk TV-reklame for Coop Prix.

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • I avslutningsscenen i filmen Dum og dummere fra 1994 spiller Anna Anka den ene av bikinimodellene som kommer ut av bussen.[5]
  • Navnet Anka betyr and på svensk, og er blant annet navnet på tegneseriefigurer som Kalle Anka (Donald Duck) og Arne Anka (Arne And).

Referanser[rediger | rediger kilde]