Anna Anka

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anna Anka
Anna Anka.jpg
Født28. april 1971[1]Rediger på Wikidata (50 år)
Polen, Folkerepublikken PolenRediger på Wikidata
Ektefelle Paul Anka (20082010)Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, journalist, modell, skjønnhetskonkurransedeltagerRediger på Wikidata
Nasjonalitet Sverige, Folkerepublikken PolenRediger på Wikidata

Anna Anka (født 28. april 1971 i Folkerepublikken Polen som Danuta Anna Kołodziejska) er en polsk-svensk-amerikansk[2] skuespiller og fotomodell. Ettersom moren døde under fødselen, ble hun adoptert bort til familien Åberg i Skåne, Sverige. Tidligere navn er også Anna Åberg og Anna Yeager.

Anna Anka ble oppdaget i svenske medier i 2009 som deltaker i realityserien «Svenske Hollywoodfruer» på TV3. Anka var fra 2008 til 2010 gift med sangeren Paul Anka og bor i Beverly Hills i Los Angeles i USA. Den 25. september 2009 var Anna Anka gjest i Fredrik Skavlans TV-show som sendes både i Sverige og Norge, og ble dermed kjent også for et norsk publikum.

Anka er kjent for sine kontroversielle uttalelser, og den svenske komikeren Henrik Schyffert har ironisk kommentert: «Det er jo spennende at du er gift med noen som har samme kvinnesyn som Osama bin Laden». Kommentator i E24s, Elin Ørjasæter repliserte i samme program at hun synes det var spennende å få et litt uortodoks innslag i likestillingsdebatten, «Du er jo et forfriskende innslag, men du blir litt for eksotisk til å tilføre noe nytt. Vi levde jo litt som i din ideologi for 150 år siden.» Anka har uttalt blant annet at kvinner bør stille opp om mannen ønsker å bli seksuelt tilfredsstilt hver morgen, eller «avsugning» i hennes egne ord og at menn ikke bør hjelpe til med husarbeid hjemme eller skifte bleier på barna.[3] Hun har også uttalt at overvektige er egoistiske, og at hun selv har en av verdens beste kropper.[4] Hun mener også at brunetter er idiotiske. «Jeg blir heller skallet enn mørkhåret», sier Anka.[5]

Anka ble født i Folkerepublikken Polen, der moren døde mens hun var spedbarn. Hun kom på barnehjem, og ble da hun var tre år adoptert av en familie fra Bjuv i Skåne i Sverige.

I 2011 var hun å se i en norsk TV-reklame for Coop Prix.

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • I avslutningsscenen i filmen Dum og dummere fra 1994 spiller Anna Anka den ene av bikinimodellene som kommer ut av bussen.[6]
  • Navnet Anka betyr and på svensk, og er blant annet navnet på tegneseriefigurer som Kalle Anka (Donald Duck) og Arne Anka (Arne And).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]