Anna-Lisa Kumoji

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anna-Lisa Kumoji
Født1990Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Vokalist, danser, stemmeskuespiller, sangerRediger på Wikidata
Utdannet ved Bårdar Akademiet, Steinerskolen i Bærum, Seljord FolkehøgskuleRediger på Wikidata
Søsken AkuviRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Anna-Lisa Kumoji
Aktive år2013
Nettstedhttps://www.annalisakumoji.com/
IMDbIMDb

Anna-Lisa Kumoji, er en norsk sanger, skuespiller, stemmeskuespiller og musikalartist. Hun har spilt i flere musikaloppsetninger, deriblant The Book Of Mormon, Flashdance og West Side Story og tv-serier som Farfar og Familien Lykke. I 2019 deltok hun i Melodi Grand Prix med låten «Holla» hvor hun kom til gullfinalen og kom på fjerdeplass. Anna-Lisa har siden vært å se på tv-skjermene i programmer som; Beat For Beat, Idrettsgallaen, Senkveld, Kvelden Før Kvelden, All Together Now og Stjernekamp. Hun har også lagt norsk stemme på figurer i to både Walt Disney og Netflix filmer.

I 2021 medvirket hun i Stjernekamp og ble omtalt som en av landets folkefavoritter! Anmelderne gav artisten terningkast 6 i 4 av 5 sendinger. NRKs anmelder Espen Borge kalte det skandale og «sjokkerende» at en favoritt som henne røk ut så tidlig: «Det føles voldsomt urettferdig. Anna-Lisa gjorde det slett ikke verst i dag, og tidligere i konkurransen har hun vist at hun var finalemateriale.»

i 2022 deltar Anna-Lisa nok en gang som finalist i Melodi Grand Prix med låten «Queen Bees» som er skrevet av Alan Roy Scott, Elsbeth Rehder, Olli Akras og Anna-Lisa Kumoji. Produsert av Olli Akras.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Kumoji har røtter fra Ghana og Bodø og er oppvokst på Borgen i Asker.[1] I dag bor hun i Drammen. Hun er storesøsteren til Beatrice Akuvi Hosen Kumordzie, som også er musiker under artistnavnet Akuvi.

Hun gikk på musikklinjen på Steinerskolen i Bærum, og gikk deretter et år på musikallinjen på Seljord Folkehøgskule (2009–2010). Fra 2011 til 2013 gikk hun på Bårdar Akademiet i Oslo.[2][3] Etter utdanningen har hun jobbet som profesjonell sanger, stemmeskuespiller og musikalartist. Blant oppsetningene hun har spilt i er The Book of MormonDet Ny Teater i København og Flashdance og West Side Story på Chateau Neuf i Oslo. Hun har også den norske stemmen til figuren «Bulda» i Disney-filmen Frost, «Plumette» i Skjønnheten og udyret og "Louisa" i Encanto.[2][4]

Hun er soulrock-sanger, men synger også innenfor sjangrene jazz, storband, gospel, funk og pop.[4][5] 2. mars 2019 deltok hun i Melodi Grand Prix 2019 med sangen «Holla», skrevet av Ashley Hicklin, Jeroen Swinnen og Maria Broberg. I konkurransen avanserte hun til gullfinalen og endte til slutt på en fjerdeplass.[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Anna-Lisa fra Asker med i MGP». www.budstikka.no (norsk). 25. januar 2019. Besøkt 25. januar 2019. 
  2. ^ a b Hyttebakk, Jon Marius (25. januar 2019). «Her er artistene i MGP 2019». NRK. Besøkt 25. januar 2019. 
  3. ^ «Anna-Lisa Kumoji». Seljord Folkehøgskule. Besøkt 25. januar 2019. 
  4. ^ a b «annalisakumoji | CV». Artist | Norge | Anna-Lisa Kumoji (engelsk). Arkivert fra originalen 26. januar 2019. Besøkt 25. januar 2019. 
  5. ^ «- Jeg er halvt nordlending, så jeg har jo litt faenskap i meg allerede der!». KK.no. 25. januar 2019. Besøkt 25. januar 2019. 
  6. ^ «Melodi Grand Prix-sirkuset over for Anna-Lisa». www.budstikka.no (norsk). 2. mars 2019. Besøkt 3. mars 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]