Ann Nocenti

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Ann Nocenti
6.28.13AnnNocentiByLuigiNovi1.jpg
Født17. januar 1957 (61 år)
Utdannet ved School of International and Public Affairs, State University of New York at New Paltz
Beskjeftigelse Journalist, skribent, manusforfatter, lærer, filmregissør
Nasjonalitet USA

Ann Nocenti (født 17. januar 1957) er en amerikansk tegneserieforfatter, journalist og redaktør. Hun er mest kjent for sitt arbeid for Marvel Comics der hun var redaktør for X-Men og New Mutants og forfatter for Daredevil.

Nocenti begynte å skrive for Marvel Comics i 1982. Hun skrev historier for titler som Bizarre Adventures, Spider-man Spider-Woman, Doctor Strange og Star Wars. I 1985-86 kom miniserien Longshot, illustrert av Arthur Adams.

I 1986 begynte Nocenti å skrive fast for serien Daredevil. I begynnelsen samarbeidet hun med tegnere som Barry Windsor-Smith, Louis Williams, Steve Ditko og Todd McFarlane, men fra 1987 var John Romita Jr fast tegner. Nocentis historier tok ofte opp sosiale og politiske problemstillinger i tillegg til mer filosofiske og teologiske temaer. Disse historiene, som i noen grad bar preg av Nocentis venstrevridde ståsted vekket til en viss grad reaksjoner hos leserne, men hennes historier regnes idag av mange som noen av de mest minneverdige bladet har hatt. Nocenti skrev Daredeil frem til 1991.

I 1988 gav hun ut albumet Someplace Strange, illustrert av John Bolton. I tillegg skrev hun historien Colossus: God's Country for Marvel Comics Presents (med Rick Leonardi).

I 1993 ble Nocenti hyret inn som forfatter for serien Kid Eternity for DC Comics' nyoppstartede underavdeling Vertigo. Serien spant videre på Grant Morrison og Duncan Fegredos oppdatering av et av DCs gamle tegneseriekonsepter. Tegner var Sean Philips. Senere på 1990-tallet skrev hun miniseriene Typhoid (med John Van Fleet) og Nightmare.

De senere årene har hun skrevet enkelte historier for Batman, men har i hovedsak arbeidet som journalist og dokumentarfilmskaper.