Anja Kristin Salte Hjelseth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anja Kristin Salte Hjelseth
Født20. sep. 1984Rediger på Wikidata (39 år)
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
PartiSenterpartiet
NasjonalitetNorge

Anja Kristin Salte Hjelseth (født 20. september 1984) er en norsk politiker. Hun har vært president i Nordiska Centerungdomens Förbund (NCF) siden august 2006. Hun var en periode fra 30. november 2009 politisk rådgiver for statsråd Liv Signe Navarsete i Kommunal- og regionaldepartementet.[1] Hun kommer fra Ulefoss i Telemark.

Hjelseth var visepresident i NCF i et år før hun ble valgt til president. Ellers har hun hatt flere partipolitiske verv i Senterungdommen, både på landsplan, i fylkeslaget og lokalt. Fra valget i 2003 sitter hun i Telemark fylkesting og Nome kommunestyre for Senterpartiet. På fylkestinget er hun leder for hovedutvalget for kultur og identitet. Hun har også vært styremedlem i Telemark søndagsskolekrets i to år.

Anja Hjelseth holder på med et mastergradsstudium i økonomisk styring ved Norges Handelshøyskole. Til stortingsvalget i 2009 var hun førstekandidat for Telemark Senterparti, men ble ikke valgt inn på Stortinget. Hun var fra januar 2009 ansatt som politisk rådgiver for samferdselsminister Liv Signe Navarsete, som vikar for Anne Tingelstad Wøien.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ny politisk rådgiver i KRD». Statsministerens kontor. 30. november 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]