Anine Stang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Anine Victoria Stang
Anina - MGP 2013 (cropped).jpg
Født 25. februar 1985
Oslo
Yrke Sanger, låtskriver
Nasjonalitet Norge
Kallenavn Anina
Sjanger Pop
Instrument Sang
Plateselskap Electric Stardust

Anine Stang (født 25. februar 1985 i Oslo) er en norsk popsanger og låtskriver.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Som barn spilte Stang i flere barnemusikaler og barne- og ungdomsserier, blant annet i Midt i smørøyetNRK. Hun skrev sin første låt da hun var ti, og som femtenåring fikk hun platekontrakt med Sony Music Entertainment,[1] men valgte senere å bryte kontrakten på grunn av uoverensstemmelser. Da hun var fjorten, ble hun diagnostisert med rygglidelsen skoliose. Fra fjorten- til sekstenårsalderen måtte hun gå med et hardplastkorsett for å forhindre at ryggen skulle kurve seg enda mer, og fikk beskjed av legene at hun måtte slutte med sang og dans.

Etter å ha gått musikk/dans/drama-linjen ved Fagerborg videregående skole flyttet hun til New York, der hun studerte filmskuespill ved New York Film Academy sommeren 2004. I 2005 kom hun, som den andre nordmann i historien, inn på låtskriverskolen MusikMakarna i Sverige.,[1] Hun startet et band med blant annet Kim Nordbæk fra rockebandet Span. De kalte seg «Million Dollar Baby», spilte på by:Larm i 2006, og varmet opp for Briskeby. I 2006 deltok hun i KjempesjansenNRK1 der blant annet konkurrerte mot Alexander Rybak.[2] Hun gav ut sangen «Moments of Magic» på eget plateselskap, og fikk den listet på flere radiostasjoner. Sangen havnet på Norsktoppen. I kjempesjansen vant hun endel penger, og i 2007 flyttet hun til Los Angeles.

USA[rediger | rediger kilde]

I Los Angeles skaffet Stang seg band, og spilte for blant annet på rockeklubben «The Viper Room». Hun kom på annenplass i en rockekonkurranse i regi av FM 98.7, en av Los Angeles radiostasjoner. Dommerne mente hun hadde konkurransens beste låt.[3] I 2008 havnet Stang på bransjebladet Music Connection sin liste over «Hot 100 Unsigned Artists» i USA.

Bill Siddons, ex-manager for The Doors var Stangs viktigste støttespiller og mentor i løpet av de tre årene i Los Angeles.[3]. Hun har skrevet låter med blant annet Richard Fortus, en studiomusiker som også har spilt med Guns N' Roses, og spiller gitar på hennes første single Trying You On.[4]

Tilbake i Norge[rediger | rediger kilde]

Etter tre år i Los Angeles ble hun tilbudt platekontrakt av Universal Music, og flyttet tilbake til Norge. Musikkvideoen til Trying You On lå lenge på Topp 10-listen på MTV og ble omtalt av kjendis-bloggeren Perez Hilton.[5] Hun har varmet opp for a1Rockefeller og opptrådte på NRJ In the Park på 2010 foran 25 000 tilskuere på Norway Cup. Hun spilte på Sommerspillet i Arendal og deltok i sesong tre av Zebra Grand Prix i 2010.

I desember 2010 gav hun ut låten «Christmas Card» til Røde Kors der alle inntektene fra salget gikk til Røde Kors Ungdom.[6] I 2011 deltok hun i det store korslagetTV 2.

I 2012 flyttet hun til Stockholm, startet sitt eget plateselskap «Electric Stardust» og gikk tilbake til sitt opprinnelige artistnavn, Anina. Hun slapp låten «Brain Break» - første single fra det nye prosjektet i august 2012.

I 2013 deltok hun i Melodi Grand Prix i den 3. delfinalen med sangen «The Young».

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 2006: Moments of Magic (single) (gitt ut under artistnavnene «Anine & Lasse»)
  • 2010: Trying You On (single)
  • 2010: Dinnertime (single)
  • 2010: Hits for Kids. vol 24 – «Trying You On» (samlealbum)
  • 2010: Christmascard (single)
  • 2011: Dominoes (single)
  • 2012: Brain Break (single) under artistnavnet Anina

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]