Anine Stang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Anine Victoria Stang
Anina - MGP 2013.jpg
Melodi Grand Prix 2013
Født 25. februar 1985
Oslo
Yrke Sanger, låtskriver
Nasjonalitet Norge Norsk
Kallenavn Anina
Sjanger Pop
Instrument Sang
Plateselskap Electric Stardust

Anine Stang (født 25. februar 1985 i Oslo) er en norsk popsanger og låtskriver.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Som barn spilte Stang i flere barnemusikaler og barne- og ungdomsserier, blant annet i Midt i smørøyetNRK. Hun skrev sin første låt da hun var ti, og som femtenåring fikk hun platekontrakt med Sony Music Entertainment,[1] men valgte senere å bryte kontrakten på grunn av uoverensstemmelser. Da hun var fjorten, ble hun diagnostisert med rygglidelsen skoliose. Fra fjorten- til sekstenårsalderen måtte hun gå med et hardplastkorsett for å forhindre at ryggen skulle kurve seg enda mer, og fikk beskjed av legene at hun måtte slutte med sang og dans.

Etter å ha gått musikk/dans/drama-linjen ved Fagerborg videregående skole flyttet hun til New York, der hun studerte filmskuespill ved New York Film Academy sommeren 2004. I 2005 kom hun, som den andre nordmann i historien, inn på låtskriverskolen MusikMakarna i Sverige.,[1] Hun startet et band med blant annet Kim Nordbæk fra rockebandet Span. De kalte seg «Million Dollar Baby», spilte på by:Larm i 2006, og varmet opp for Briskeby. I 2006 deltok hun i KjempesjansenNRK1 der blant annet konkurrerte mot Alexander Rybak.[2] Hun gav ut sangen «Moments of Magic» på eget plateselskap, og fikk den listet på flere radiostasjoner. Sangen havnet på Norsktoppen. I kjempesjansen vant hun endel penger, og i 2007 flyttet hun til Los Angeles.

USA[rediger | rediger kilde]

I Los Angeles skaffet Stang seg band, og spilte for blant annet på rockeklubben «The Viper Room». Hun kom på annenplass i en rockekonkurranse i regi av FM 98.7, en av Los Angeles radiostasjoner. Dommerne mente hun hadde konkurransens beste låt.[3] I 2008 havnet Stang på bransjebladet Music Connection sin liste over «Hot 100 Unsigned Artists» i USA.

Bill Siddons, ex-manager for The Doors var Stangs viktigste støttespiller og mentor i løpet av de tre årene i Los Angeles.[3]. Hun har skrevet låter med blant annet Richard Fortus, en studiomusiker som også har spilt med Guns N' Roses, og spiller gitar på hennes første single Trying You On.[4]

Tilbake i Norge[rediger | rediger kilde]

Etter tre år i Los Angeles ble hun tilbudt platekontrakt av Universal Music, og flyttet tilbake til Norge. Musikkvideoen til Trying You On lå lenge på Topp 10-listen på MTV og ble omtalt av kjendis-bloggeren Perez Hilton.[5] Hun har varmet opp for a1Rockefeller og opptrådte på NRJ In the Park på 2010 foran 25 000 tilskuere på Norway Cup. Hun spilte på Sommerspillet i Arendal og deltok i sesong tre av Zebra Grand Prix i 2010.

I desember 2010 gav hun ut låten «Christmas Card» til Røde Kors der alle inntektene fra salget gikk til Røde Kors Ungdom.[6] I 2011 deltok hun i det store korslagetTV 2.

I 2012 flyttet hun til Stockholm, startet sitt eget plateselskap «Electric Stardust» og gikk tilbake til sitt opprinnelige artistnavn, Anina. Hun slapp låten «Brain Break» - første single fra det nye prosjektet i august 2012.

I 2013 deltok hun i Melodi Grand Prix i den 3. delfinalen med sangen «The Young».

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 2006: Moments of Magic (single) (gitt ut under artistnavnene «Anine & Lasse»)
  • 2010: Trying You On (single)
  • 2010: Dinnertime (single)
  • 2010: Hits for Kids. vol 24 – «Trying You On» (samlealbum)
  • 2010: Christmascard (single)
  • 2011: Dominoes (single)
  • 2012: Brain Break (single) under artistnavnet Anina

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]