Andungen Kvakk-kvakk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Andungen Kvakk-kvakk
Prod.landItalia
Sesonger2
Episoder98
SpråkItaliensk
Sending
Eksterne lenker
IMDb

Andungen Kvakk-kvakk (originaltittel: Quaq Quao) er en italiensk animasjonsfilmserie for barn som originalt gikk på TV fra midten av 1970-årene.[1] Teknikken som ble brukt var origami, det vil si at alle figurene (vesentlig dyr) var brettet i papir. Hver episode varer omtrent fem minutter.

Quaq Quao er en hvit origami-and med gult nebb. Han er ung, eventyrlysten og litt frekk. Kjenningsmelodien ble populær, og finnes på en lang rekke samlealbum med barnesanger både i Norge og i andre land.

Handling[rediger | rediger kilde]

Quaq Quao har en kort interaksjon med moren sin, en større versjon av seg selv - i noe som ser ut til å være en leksjon. Han tar farvel med moren sin, synger Quaq Quao-sangen og utfører akrobatikk i vannet, og har det generelt bra før han møter forskjellige skapninger. Disse skapningene er vanligvis et annet dyr, men det kan også være en racerbil, en sky eller et tog. Quaq Quao kvakker mot skapningen og oppfører seg som en and, og den andre skapningen lager lyder og oppfører seg passende for sin type.

Quaq Quao og den andre skapningen er i utgangspunktet motstandere, og forsøker i begynnelsen å overliste eller utkonkurrere hverandre. Men dette kulminerer ofte i kamper hvor de forsøker å overbevise den andre skapningen om at deres eget språk er det rette. Men til slutt blir de venner, og imiterer hverandres lyder og oppfører seg som hverandre. Quaq Quao svømmer deretter tilbake til moren sin, samtidig som han synger tema-melodien i stil med den andre skapningen.

Han gjenvinner sitt normale utseende, rett før han møter moren sin igjen. Når han kommer tilbake, hilser moren på ham ved å kvekke, og Quaq Quao svarer med å lage lydene til sin nye venn. Moren hans blir derfor skremt, og kvakker igjen. Denne gangen svarer Quaq Quao tilbake med å kvakke. Moren hans blir fornøyd, og de to svømmer utenfor skjermen sammen. Rett før episoden slutter, raser Quaq Quao tilbake over skjermen, og lager lydene til den nye vennen sin igjen - til tross av moren sin. Deretter reiser han utenfor skjermen igjen, for å reise sammen med moren sin.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Rogalands Avis 1976.06.22. Norge;Rogaland;;Stavanger;;;;. 1976. s. 17. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]