Andrej Perlov

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Andrej Perlov
Født12. des. 1961[1]Rediger på Wikidata (60 år)
NovosibirskRediger på Wikidata
Beskjeftigelse FriidrettsutøverRediger på Wikidata
Nasjonalitet SovjetunionenRediger på Wikidata
Utmerkelser Idrettens mester i SovjetunionenRediger på Wikidata

Andrej Borisovitsj Perlov (russisk Андрей Борисович Перлов, født 12. desember 1961 i Novosibirsk) er en tidligere russisk kappgjenger. Inntil 1991 startet han for Sovjetunionen, og i 1992 for Samveldet av uavhengige stater (SUS).

Perlov tilhørte verdenseliten i kappgang i et tiår. Den første store tittelen vant han i EM 1990 i Split. Der seiret han på 50 km foran Bernd Gummelt og Hartwig Gauder, begge fra DDR.

I VM 1991 i Tokyo startet 50 km allerede klokken sju om morgenen. Likevel var det svært vanskelig forhold for deltakerne med 25 grader og 97 % luftfuktighet. Etter at Perlov og landsmannen Aleksandr Potasjov hadde opparbeidet et klart forsprang, kjempet de ikke lenger mot hverandre, men krysset målinjen sammen med armene over hverandres skuldre. Etter målfoto ble det gull til Potasjon og sølv til Perlov.

I OL 1992 i Barcelona kom Perlov alene til mål, og vant med tiden 3.50.13, klart foran meksikaneren Carlos Mercenario og tyske Ronald Weigel.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Det internasjonale friidrettsforbundet, World Athletics friidrettsutøver-ID 2239, oppført som Andrey Perlov[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]