Anders Kippersund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anders Kippersund
Født7. nov. 1964Rediger på Wikidata (58 år)
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Hedmark fylkeskommunes kulturpris (1999)Rediger på Wikidata
IMDbIMDb

Anders Kippersund (født 7. november 1964) er en norsk skuespiller.

Han deltok som barn og ungdom i Suttungteatret og er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole (1985–1988). Sesongen 1998-1999 deltok han på det nyopprettede Nordiska Magisteråret ved Finska Teaterhøgskolen i Helsingfors. Han er medlem av Nordic Stage Fight Society, og ble godkjent stagefight-lærer i 2000.

Han er sønn av Anne-Gry og Torleif Kippersund. Anders Kippersund startet og er kunstnerisk leder/produsent av Turnekompaniet, hvor også hans søsken, skuespillerne Inga-Live Kippersund, Peter Kippersund og Jonas Kippersund, arbeider. Turnekompaniets medlemmer kommer fra Tangen i Innlandet fylke, men gruppen har turnert over store deler av landet. Fra 2007 har Turnékompaniet drevet Hamar teater, hvor de står for et stort og utadrettet kulturarbeid, bl.a produserer de Romjulsteater, Høstkomedie, de arrangerer gjestespill, og står for sommerens Shakespeareforestillinger på Atlungstad Brenneri.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

  • Døden på Oslo S – Holst (1990)
  • For dagene er onde – Sogneprest (1991)
  • Buicken – store gutter gråter ikke – Wiik (1991)
  • Little Fair Maid – Bad Boy (2004)

Priser[rediger | rediger kilde]

Anders Kippersund fikk sammen med fire andre unge Hedmarkskunstnere Hedmark fylkeskommunes kulturpris i 1999, og sammen med resten av familien Kippersund fikk han Hedmarksprisen i 2001.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]