Ancillary revenue (luftfart)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ancillary revenue (norsk: hjelpeinntekter) er et begrep innenfor luftfart som definerer flyselskapers inntekter som ikke stammer direkte fra salg av flybilletter. Disse sekundærinntektene er i nyere tid blitt regnet som en viktigere del av inntektskilden til flyselskap, da spesielt innenfor såkalte lavprisflyselskap. Ancillary revenue er definert som «Inntekter utenom billettsalg som er generert fra direktesalg til passasjerer, eller indirekte som en del av reiseopplevelsen».[1] I praksis betyr dette inntekter fra salg av mat og tjenester ombord, bagasjegebyr og bonuskort-ordninger samt inntekter som stammer fra kommisjons-baserte produkter for tredjeparts-leverandører som hotell, leiebil og transport i forbindelse med passasjerens reise.

Eksempler på ancillary revenue[rediger | rediger kilde]

Hos flyselskapet Ryanair hadde ancillary revenue i 2011 en økning på 11%[2], og utgjør nå totalt NOK 6,9 milliarder, som er 21% av flyselskapets totale inntekter. Mens ancillary revenues ikke ble oppfunnet av Ryanair, ble den ekstreme forretningsmodellen som Michael O'Leary, Ryanair Chief Executive så for seg, foreslått å omfatte provisjoner fra pay-per-view underholdning, ombordshopping, internettbasert spilling, leiebil og hotellbestillinger, og ville til slutt erstatte inntektene fra salg av flyselskapets seter.

For det norske flyselskapet Norwegian Air Shuttle utgjorde ancillary revenues i 2011 totalt 11,6% av de totale inntektene.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ancillary Revenue Conference Preview 2007, September 2007, OnBoard Services Magazine - Worldwide
  2. ^ Ancillary revenue outpaced traffic growth, rising by 11% to €886m or 21% of total revenue.
  3. ^ Årsrapport Norwegian 2011 Arkivert 18. mai 2013 hos Wayback Machine.