Ana Alicia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Ana-Alicia)
Hopp til navigering Hopp til søk
Ana Alicia
Ana Alicia.jpg
Ana Alicia
FødtAna Alicia Ortíz
12. desember 1956 (62 år)
muligens Mexico by, Mexico
Ektefelle Gary R. Benz (1994- ; 2 barn)
Utdannet ved Wellesley College, University of Texas at El Paso, Southwestern University
Beskjeftigelse Skuespillerinne
Nasjonalitet USA
Aktive år1977–1997
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Ana Alicia (født Ana Alicia Ortíz 12. desember 1956 trolig i Mexico by) er en meksikansk-amerikansk skuespiller som er mest kjent for sin rolle som Melissa Agretti i den langvarige TV-såpeoperaen Falcon Crest.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Ana tror hun er født i Mexico by av en mor som var leder i en klesprodusent og en far som var forrentningsmann.[1] Hennes famiilie flyttet til El Paso i Texas da hun var barn. Da hun gikk ut av high school i 1973, fikk hun et stipend til Wellesley College, men endte opp med å forlate skolen for å i stedet konsentrere seg om å ta en bachelorgrad i drama ved University of Texas at El Paso slik at hun kunne være nærmere sin mor og sine søsken.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Alicia har hatt gjesteroller i flere TV-serier, deriblant to separate roller i Glen A. Larsons serie Battlestar Galactica, før hun fikk rollen som den bortskjemte og egoistiske vingård-arvingen Melissa Agretti i serien Falcon Crest. Der var hun en erstatning for skuespillkolega Delores Cantu som hadde spilt Melissa Agretti siden serien ble sendt for første gang i 1981. Hun var en populær favoritt blant fansen og fortsatte i rollen i over seks år frem til 1988, da produsentene bestemte seg for å drepe rollefiguren. Bare noen måneder etter dette var hun igjen tilbake i Falcon Crest som Samantha Ross, en Melissa Agretti-lookalike, men denne rollefiguren ble bare omtalt i noen få episoder.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Alicia giftet seg med Gary Benz 24. april 1994, og de har to barn sammen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]