An Elder Scrolls Legend: Battlespire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
An Elder Scrolls Legend: Battlespire
UtviklerBethesda Softworks
UtgiverBethesda Softworks
DistributørGOG.com[1]
Steam
SerieThe Elder Scrolls
PlattformDOS
Microsoft Windows[2]
Utgivelse30. november 1997
SjangerRollespill
ModusFlerspiller, enspiller[3]
AldersgrenseMature 17+ (ESRB)
Nettstedwww.elderscrolls.com/battlespire/

An Elder Scrolls Legend: Battlespire er et rollespill med en åpen verden og overlevnings- og skrekk-tema. Det ble utviklet og utgitt av Bethesda Softworks, og er satt i The Elder Scrolls-verdenen.[4]

Battlespire handler om en trollmannlærling som må reise gjennom flere riker i Oblivion og overvinne Mehrunes Dagon.[5] Spillet fikk blandede tilbakemeldinger.

Spillet[rediger | rediger kilde]

I motsetning til andre The Elder Scrolls-spill, mangler Battlespire en hvile-funksjon. Gjennom hele spillet er det ingen selgere å kjøpe gjenstander fra, og derfor er det ikke noen gullmynter å finne i spillet. Fiender kommer ikke tilbake når en spiller forlater et område, og de er heller ikke tilfeldige slik som de var i Arena og The Elder Scrolls II: Daggerfall. Battlespire har en flerspillerfunksjon som fungerer gjennom nettverket GameSpy. Selv om GameSpy ikke lenger er støttet, kan man spille flerspiller gjennom Kali-programvaren.

Handling[rediger | rediger kilde]

Battlespire er oppkalt etter treningsanlegget for trollmannkrigere («battlemages»). Spilleren er en lærling som på sin eksamensdag, og oppdager at en hær av Daedra ledet av Mehrunes Dagon har invadert og drept nesten alle. Partneren hans blir holdt som fange av Mehrunes Dagon selv. Spilleren reiser gjennom syv nivå, som alle er forskjellige riker i Oblivion, for å komme frem til Mehrunes Dagon, overvinne han og reise tilbake til Tamriel.

Utvikling[rediger | rediger kilde]

Etter utgivelsen av Daggerfall begynte Bethesda med tre separate prosjekt på en gang: Battlespire, Redguard og Morrowind, for det var blitt klart at fansen ønsket flere spill, oftere. Battlespire skulle opprinnelig være en tilleggpakke til Daggerfall og ha tittelen Dungeon of Daggerfall: Battlespire. Spillet kom ut 30. november 1997 og var det første av de tre prosjektene som ble utgitt.[6][7]

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Battlespire fikk kritikk for sine tekniske problem. Spillet ble skildret som et middelmådig RPG-spill, med mange bugs og glitches.[8] På en annen side ga PC Zone UK spillet en score på 75%.[9]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GOG.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Steam, Steam-ID 1812420, besøkt 25. oktober 2022[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Steam, 1.0.0.74, 12. september 2003, Steam-ID 1812420, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  4. ^ «An Elder Scrolls Legend: Battlespire (DosBox Ready) • Dos Games • Downloads @ The Iso Zone». www.theisozone.com. Arkivert fra originalen 7. mai 2015. Besøkt 1. mars 2016. 
  5. ^ «Battlespire Review». GameSpot. Besøkt 1. mars 2016. 
  6. ^ «The Elder Scrolls». 9. juni 2007. Arkivert fra originalen 9. juni 2007. Besøkt 1. mars 2016. 
  7. ^ «Battlespire for PC - Battlespire PC Game - Battlespire Computer Game». 30. september 2007. Arkivert fra originalen 30. september 2007. Besøkt 1. mars 2016. 
  8. ^ «Battlespire Review». www.gamerevolution.com. Besøkt 1. mars 2016. 
  9. ^ «An Elder Scrolls Legend: Battlespire Reviews and Articles for PC - GameRankings». www.gamerankings.com. Besøkt 1. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]