American Outlaws

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
American Outlaws
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 17. august 2001
Prod.landUSA USA
Lengde94 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørLes Mayfield
ProdusentJames G. Robinson
ManusforfatterRoderick Taylor
MusikkTrevor Rabin
Foran kamera
MedvirkendeColin Farrell
Scott Caan
Gabriel Macht
Will McCormack
Annen informasjon
Budsjett$35 million
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

American Outlaws er en amerikansk western-film fra 2001, regissert av Les Mayfield. Hovedrollene spilles av Colin Farrell, Scott Caan og Ali Larter.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

En gerilja-gruppe fra Confederate States Army angriper en gruppe tilhørende Union Army, mot slutten av den amerikanske borgerkrigen. Takket være brødrene Frank James (Gabriel Macht) og Jesse James (Collin Farrell) og deres kamerater, så kommer de seg unna. Bare for å høre at general Robert E. Lee har overgitt seg, og borgerkrigen er over. De reiser hjem til sine familier og gårder i Missouri, hvor ting har forandret seg drastisk. Byen deres er okkupert av unionshæren. En mann har blitt hengt på torget, anklaget for å ha drevet med forræderi mot Nordstatene.

Bøndene blir presset til å selge gårdene sine til et jernbaneselskap, ledet av Thaddeus Rains og Allan Pinkerton. Bønder som nekter å selge får sine hjem brent ned, eller blir drept. De oppgager at jernbanen egentlig ikke har behov deres land-områder. Men jernbanen prøver å kjøpe mest mulig jord, billigst mulig. Cole Younger (Scott Caan) mister besinnelsen når flere menn som arbeider for jernbanen prøver å presse ham til å selge, og han dreper to av dem.

Hæren vil henge Cole for forræderi. Brødrene Bob og Jim Younger, sammen med Jesse James og Frank James, redder ham. Jernbanen setter fyr på James sitt hjem, og moren til Jesse og Frank blir drept. Gjengen begynner å rane banker og tog som frakter forsyninger for de som arbeider for jernbanen. Pinkerton og Rains klarer ikke å stoppe dem. Etterhvert begynner Cole Younger å mene at Jesse har fått et oppblåst ego fra på grunn av all publisitet de har fått på grunn av alle ranene deres.

Jesse lar Cole planlegge det neste ranet, men dette viser seg å være en felle fra Pinkerton og Rains. Etterpå forlater Jesse og hans bror resten av gjengen, og Jesse gifter seg med barndomsvenninnen Zee. Jesse og Zee prøver å starte et nytt liv, men Pinkerton arresterer Jesse. Han blir reddet av Zee og resten av gjengen, og de kommer seg unna. De bestemmer seg for å reise sin vei, og begynne ett nytt liv i en annen del av USA - hvor Pinkerton og Rains ikke kan nå dem.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]