American Folklore Society

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

American Folklore Society er en USA-basert forening av folklorister fra hele verden, med sete ved Ohio State University.

Selskapet ble grunnlagt i 1888 av William Wells Newell, som var midtpunkt i en krets av universitetstilknyttede og museumstilknyttede forskere, folkeminnesamlere og feltarbeidere, innenfor fagområdene kulturantropologi og folkloristikk. Selskapet har i dag cirka 2200 medlemmer. I tillegg til profesjonelle universitets- og museumsfolk, arkivarer og bibliotekarer, er det også en rekke freelanceforskere som driver studier innenfor emneområdet.

Selskapet har årsmøter (annual conventions) i oktober. Selskapet utgir også kvartalsvis tidsskriftet Journal of American Folklore og medlemsbladet AFSNews. I tillegg utgis dessuten en skriftserie som kalles Project MUSE. American Folklore Society er tilsluttet American Council of Learned Societies.

Selskapet har hatt en rekke celebre og berømte medlemmer, som Mark Twain, Franz Boas, Reidar Th. Christiansen, Alan Lomax, Jan Harold Brunvand og Bengt af Klintberg. Selskapets kvinnegruppe innstiftet i 1983 to minnepriser i Elli-Kaija Köngäs-Marandas navn.

Presidenten heter for tiden Diane Goldstein, professor i folkloristikk ved Universitetet i Indiana, Bloomington.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]