Hopp til innhold

Alvin og gjengen 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alvin og gjengen 3
orig. Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked
Generell informasjon
GenreFilmmusikal,[1] filmkomedie,[2] barnefilm, fantasyfilm
Utgivelsesår2011
NasjonalitetUSA
Lengde87 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMike Mitchell[3][4][5][1] Rediger dette på Wikidata
ManusRoss Bagdasarian, Jonathan Aibel, Janice Karman, Glenn Berger[6] Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Janice Karman, Ross Bagdasarian jr.
MusikkMark Mothersbaugh Rediger dette på Wikidata
FotoThomas E. Ackerman Rediger dette på Wikidata
KlippPeter Amundson Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJason Lee,[7] David Cross,[7] Jenny Slate,[7] Andy Buckley,[7] Chad Krowchuk,[7] Phyllis Smith,[7] Tucker Albrizzi,[7] Lauren Gottlieb,[7] Luisa D'Oliveira, Justin Long, Matthew Gubler, Jesse McCartney, Amy Poehler, Anna Faris, Christina Applegate, Alan Tudyk,[6] Janice Karman[6] Rediger dette på Wikidata
Stemme­skuespiller(e)Justin Long,[8] Matthew Gubler,[8] Jesse McCartney,[8] Christina Applegate,[4] Anna Faris,[4] Amy Poehler,[4] Alan Tudyk[7] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
Filmselskap20th Century Studios,[5] Regency Enterprises, Bagdasarian Productions, Dune Entertainment Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)InterCom
Netflix
Disney+
Totalomsetning342 700 000 USD (globalt)[9] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)25. desember 2011[10]
22. desember 2011 (Tyskland)[11]
2011
UtmerkelserKids' Choice Award for favotittfilm (2012)
FilmserieAlvin og gjengen
ForgjengerAlvin og gjengen 2 Rediger dette på Wikidata
OppfølgerAlvin og gjengen: I farta Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Alvin og gjengen 3 (Org. tittel:Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked) er den andre filmen i serien om Alvin og gjengen. er en amerikansk live action / dataanimert musikalsk-familie-komedie-eventyrfilm fra 2011 regissert av Mike Mitchell og medregissert av Miguel Rojas. Det er den tredje filmen med Alvin og gjengen etter 2009-filmen Alvin og gjengen 2, og den første. Filmens hovedbesetning inkluderer Jason Lee, David Cross og Jenny Slate. Justin Long, Matthew Gray Gubler, Jesse McCartney, Amy Poehler, Anna Faris og Christina Applegate kommer tilbake som henholdsvis Chipmunks og Chipettes. Distribuert av 20th Century Fox og produsert av Fox 2000 Pictures, Regency Enterprises og Bagdasarian Company. Filmen ble utgitt 16. desember 2011 og spilte inn 343 millioner dollar på et budsjett på 80 millioner dollar, til enda dårligere anmeldelser enn de forrige filmene. En fjerde film, Alvin og gjengen: I farta, ble utgitt 18. desember 2015.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

To år etter hendelsene i den forrige filmen drar Dave, Chipmunks og Chipettes på et cruiseskip på vei mot International Music Awards. Begge gruppene ender opp med å skape problemer, og kulminerte med at Dave spiste middag med kapteinen for å be om unnskyldning for problemer. Han ber dem bli på rommet sitt, bare for at alle (unntatt Theodore) skal rømme til kasinoene. Dave oppdager sin tidligere veileder, Ian Hawke jobber som skipets sikkerhetsmonitor utkledd som en pelikan, og er ute for å informere kapteinen hvis Chipmunks og Chipettes forårsaker flere problemer. Dagen etter bestemmer Alvin seg for å paraseile på en drage, men dragen flyr bort med ham og de andre Chipmunks. Dave drar på en hangglider for å prøve å finne dem, men Ian prøver å stoppe ham, noe som resulterer i at de begge havner i Stillehavet.

I mellomtiden finner Chipmunks en øy og de sover for natten. Dave verver Ians hjelp til å finne den samme øya og begynne å lete etter Chipmunks. Neste morgen går jordegern og finner mat, og mens de gjør det, dukker en øyskipemann ved navn Zoe opp og ser jordegern for første gang. De går deretter til Zoes trehytte hvor Eleanor forstuer ankelen og Simon blir bitt av en edderkopp; dets bivirkninger inkludert personlighetsendringer og tap av hemming.

Morgenen etter ser alle Simons personlighet endret der han tror han er en franskmanneventyrlystne jordekorn ved navn Simon(e). «Simone» blir tiltrukket av Jeanette, men tar ikke like vennlig mot Alvin og Brittany. Senere tar Zoe «Simone», Jeanette, Eleanor og Theodore til en innsjø med en foss og "Simone" finner en hule. Han kommer tilbake med et gullarmbånd som han gir til Jeanette som en krone. Brittany og Alvin ser en aktiv vulkan dagen etter, og de bestemmer seg for at de må forlate øya med de andre. Theodore og "Simone" finner Dave og Ian og de drar for å møte de andre jordegern. De begynner alle å forberede en flåte for å få dem bort fra øya, og alle blir tildelt en jobb. Når Jeanette og «Simone» går og leter etter mat, blir «Simone» slått bevisstløs og Jeanette blir kidnappet; "Simone" går tilbake til Simon etterpå.

Alle finner Simon våken og han kan ikke huske noe siden bittet. De oppdager at Zoe har tatt Jeanette og de setter kursen mot fossen. Da de nærmet seg trestokken for å krysse, bestemmer Dave og Alvin at de skal gå og finne Jeanette. Mens Zoe tvinger Jeanette til å hente skatten i hulen ved å binde henne til et tau, avslører hun at hun aldri var en skibbrudden, men kom til øya med vilje for å finne skatten, men på grunn av effekten av å bo alene på øya for ti år har hun blitt mentalt sinnssyk og er nådeløst villig til å finne skatten for enhver pris. Alvin og Dave kommer henne til unnsetning. Øya begynner å rumle igjen og Zoe slipper tauet og Jeanette løper med Dave og Alvin tilbake til flåten. Da de når tømmerstokken for å krysse, faller Dave nesten.

Alvin og en reformert Ian overbeviser Zoe om å hjelpe til med å redde Dave. De løper deretter mot flåten og slipper unna utbruddet. Mens han er på flåten, unnskylder Zoe Jeanette for å ha kidnappet henne og tvunget henne til å hente skatten. I gave gir Jeanette Zoe gullarmbåndet som Simon hadde gitt henne. Alvin forsoner seg med Dave og de blir reddet. Chipmunks og Chipettes opptrer på International Music Awards. Ian starter også en ny karriere som manusforfatter ved å selge et manus om Zoes historie til Hollywood, tjene ham rikdommen tilbake og gjøre Zoe berømt.

Opprinnelige stemmer[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ a b http://www.filmaffinity.com/en/film983885.html; besøksdato: 13. april 2016.
 2. ^ https://www.themoviedb.org/movie/55301-alvin-and-the-chipmunks-chipwrecked.
 3. ^ http://www.imdb.com/title/tt1615918/; besøksdato: 13. april 2016.
 4. ^ a b c d http://www.bbfc.co.uk/releases/alvin-and-chipmunks-chipwrecked-film; besøksdato: 13. april 2016.
 5. ^ a b http://stopklatka.pl/film/alvin-i-wiewiorki-3; besøksdato: 13. april 2016.
 6. ^ a b c (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
 7. ^ a b c d e f g h i http://www.imdb.com/title/tt1615918/fullcredits; besøksdato: 13. april 2016.
 8. ^ a b c (på en) Internet Movie Database, IMDb-ID tt1615918, Wikidata Q37312, https://www.imdb.com/ 
 9. ^ (på en) Box Office Mojo, Wikidata Q223142, https://boxofficemojo.com 
 10. ^ www.moviezine.se, besøkt 13. april 2016[Hentet fra Wikidata]
 11. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 20. august 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata