Alvin og gjengen: I farta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alvin og gjengen: I farta
orig. Alvin and the Chipmunks: Road Chip
Generell informasjon
GenreEventyrfilm,[1] familiefilm,[2] filmkomedie,[1] filmmusikal, fantasyfilm
Utgivelsesår2015
NasjonalitetUSA
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiWalt Becker[1][3][4][5][6][7][8][9]
ManusJon Vitti, Randi Mayem Singer[10]
MusikkMark Mothersbaugh
SjeffotografPeter Lyons Collister
Foran kamera
MedvirkendeJason Lee,[2] Tony Hale,[2] Kimberly Williams-Paisley,[4] Bella Thorne,[4] Jennifer Coolidge,[10] Laura Marano,[10] Justin Long, Matthew Gubler, Jesse McCartney, Kaley Cuoco, Anna Faris, Christina Applegate, LMFAO, Eddie Steeples, Uzo Aduba
Stemme­skuespiller(e)Justin Long,[11] Matthew Gubler,[11] Jesse McCartney,[11] Kaley Cuoco,[11] Anna Faris,[11] Christina Applegate[11]
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
Filmselskap20th Century Studios
Distributør20th Century Studios, InterCom (Ungarn),[12] Netflix, Disney+
Totalomsetning234 798 636 USD[13]
Premiere(r)18. desember 2015,[1][2][6] 28. januar 2016 (Tyskland),[14][15] 21. januar 2016 (Ungarn)[12]
FilmserieAlvin og gjengen
ForgjengerAlvin og gjengen 3
Eksterne lenker

Alvin og gjengen: I farta (Org. tittel:Alvin and the Chipmunks: The Road Chip) er den andre filmen i serien om Alvin og gjengen. er en amerikansk live action / dataanimert familiemusikalsk komediefilm fra 2015 regissert av Walt Becker og skrevet av Randi Mayem Singer og Adam Sztykiel. Det er den fjerde og siste delen i Alvin and the Chipmunks live-action filmserien og filmens hovedrolle har Jason Lee, Tony Hale, Kimberly Williams-Paisley, Josh Green og Bella Thorne. Justin Long, Matthew Gray Gubler, Jesse McCartney gjentar rollene sine som Chipmunks, mens Kaley Cuoco, Anna Faris og Christina Applegate spiller Chipettes. Cuoco erstattet Amy Poehler som rollen som Eleanor i filmen.

Filmen sentrerer seg om Chipmunks (Alvin, Simon og Theodore) når de drar til Miami etter å ha trodd at Dave vil fri til kjæresten Samantha, som har en sønn som mobber Chipmunks. Underveis havner de i uheldige omstendigheter som å bli satt på No Fly List.

Filmen ble utgitt 18. desember 2015 av 20th Century Fox. Filmen samlet inn 234 millioner dollar over hele verden mot et budsjett på 90 millioner dollar og fikk generelt negative anmeldelser fra kritikere, selv om den ble ansett som en liten forbedring i forhold til forgjengeren.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Fire år etter hendelsene i den tredje filmen har Alvin, Simon og Theodore, sammen med Chipettes – Brittany, Jeanette og Eleanor – flyttet til et nytt hus og satt opp en overraskelsesbursdagsfest for Dave Seville som også fungerer som en lykke til/reisefest for Chipettes, som etter planen skal være gjestedommere på American Idol. Alvin inviterer og ansetter mange mennesker og kjendiser til Simons forferdelse. Selv om Dave er misfornøyd, går han med på å ta dem med på minigolf, der Chipmunks møter Samantha, som han har vært sammen med de siste månedene. Mens Chipmunks liker Samantha, er sønnen Miles en bølle som misbruker trioen fysisk. Senere finner Chipmunks en forlovelsesring i en pose Dave tok med seg hjem og tror at han kommer til å fri til Samantha. De innser i skrekk at Dave og Samantha giftet seg ville gjøre Miles til deres stebror, prøver de å stjele ringen, men lykkes ikke.

Dave må produsere en plate for den voksende popartisten Ashley Gray i Miami, og bestemmer seg for å ta med seg Samantha. Chipmunks og Miles blir sammen, men de blir enige om å dra til Miami for å sabotere det antatte forslaget. The Chipmunks doper tre ekorn og kler dem opp i klærne for å lure den vanskelige naboen, fru Price, som ble bedt om å passe på dem. Chipmunks reiser på et fly, men Theodore slipper ut en ape, som deretter slipper ut flere dyr som forårsaker en nødlanding og frustrerer den skruppelløse luftmarskalk James Suggs, som blir avslørt for å mislike Chipmunks fordi kjæresten hans dumpet ham i julen for å være det. inn i dem på den tiden, og eliminerte effektivt sjansen hans til å bli en FBI-agent, så han setter dem på No Fly List (bortsett fra Miles).

Chipmunks opptrer på en bar, men blir fanget av Suggs, Alvin starter en barkamp og Chipmunks rømmer. De hopper inn i en drosje som sitter utenfor. Etter at drosjesjåføren får vite at de ikke kan betale ham, sparker han de fire ut av førerhuset. Chipmunks og Miles hviler ved et gammelt tre, og han avslører at faren forlot ham da han var fem år gammel, noe som fikk de fire til å knytte bånd og se hverandre i forskjellige lys. De samler inn penger for å ta en buss til New Orleans, og opptrer på Mardi Gras - paraden, som får oppmerksomheten til Dave når den sendes på direktesendt TV og lar Chipmunks få Suggs, som har fulgt dem, til å bli full av måneskinn .

Dave og Samantha finner Miles and the Chipmunks på Louis Armstrong New Orleans internasjonale lufthavn og straffer dem for å ha sniket seg ut og ikke svart på mange tapte anrop og tekstmeldinger fra Dave. Med Chipmunks nå på No Fly List, må Dave kjøre guttene. Når de ankommer Miami, avslører Alvin at han stjal ringen fra containeren, og dermed ødela forslaget. Imidlertid hadde Miles knyttet bånd til Chipmunks under turen deres og var opprørt over at de feiret over dette, og tenkte at de bare ikke ville ha ham rundt. Han krysser gaten med hodetelefonene på og blir nesten påkjørt av en bil, men Chipmunks svinger Theodore og skyver Miles ut av veien, og redder livet hans. De blir enige om å gi ringen tilbake.

Under middagen innhenter Suggs Chipmunks, men de fanger ham i en heis. Miles og Chipmunks returnerer ringen til Dave og sier at de aksepterer Samantha og Miles i familien, men Dave avslører at ringen tilhørte vennen hans Barry (Eddie Steeples), som fridde til kjæresten hans, Alice. Som et siste forsøk prøver de å gjøre opp med ham ved å synge en ny sang for ham på lanseringsfesten ved hjelp av Chipettes, Ashley og Miles. De returnerer også ringen til Barry, som prøver på nytt frieri til Alice, og denne gangen godtar Alice. Etter å ha tilgitt dem (mens han også ba om unnskyldning for å ha gått over bord med hans ingen musikk-policy, som var straffen deres), adopterer Dave offisielt Chipmunks som sine sønner.

Opprinnelige stemmer[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]