Alt-J (∆)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alt-J (∆)
Alt-J.jpg
Alt-J i 2012
Utmerkelser James Joyce-prisenRediger på Wikidata
OpphavLeeds, Storbritannia (2008)
SjangerIndie pop,[1] alternative rock
Aktive år2007–
PlateselskapInfectious, Canvasback Music
Nettstedhttp://www.altjband.com/
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Joe Newman
Gwil Sainsbury
Thom Green
Gus Unger-Hamilton

Δ (uttales Alt-J) er en britisk alternativ indie pop kvartett, dannet i Leeds i 2007. Deres debutalbum «An Awesome Wave» ble utgitt i mai 2012 i Europa, og september 2012 i USA. Δ vant Mercury Prize 2012.

Historie[rediger | rediger kilde]

Δ ble dannet da Gwil Sainsbury (gitarist/bassist), Joe Newman (gitar/vokal), Gus Unger-Hamilton (keyboard) og Thom Green (trommer) møttes på Leeds University i 2007. Etter eksamen flyttet de til Cambridge, mens de spilte inn sitt debutalbum i Brixton. Gus studerte engelsk litteratur, de andre tre kunst. I sitt andre studieår, viste Joe Gwil en håndfull av hans egne sanger inspirert av hans gitarspillende far og hallusinogener, og paret begynte innspillingen på studenthybelen. Gwil var fungerende produsent på GarageBand. Gruppatilbrakte to år sammen for å øve før de signerte en avtale med Infectious Records i 2011.

Δ navn uttales «Alt-J», som er kommandoen brukes på et Apple Macintosh-tastatur for å oppnå den greske bokstaven Delta. Gitarist og bassist Gwil Sainsbury bemerket,"«i matematiske ligninger brukes Δ for å vise forandring» og gruppas relativt nye navn kom ved et vendepunkt i livet. «Alt-J» ble tidligere kjent som både 'Daljit Dhaliwal' og 'Films'.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Monger, James Christopher (2012). «Alt-J». Allmusic.com. Besøkt 7. juli 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]