Hopp til innhold

Allegiant: Part 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Allegiant: Part 1
Generell informasjon
SjangerScience fiction, eventyr
Utgivelsesår2016
Prod.landUSA
Bak kamera
RegiRobert Schwentke
ProdusentLucy Fisher
Pouya Shahbazian
Douglas Wick
ManusforfatterStephen Chbosky
Adam Cooper
Bill Collage
Noah Oppenheim
Basert påAllegiant av Veronica Roth
SjeffotografFlorian Ballhaus
Foran kamera
MedvirkendeShailene Woodley
Theo James
Octavia Spencer
Ray Stevenson
Zoë Kravitz
Miles Teller
Ansel Elgort
Naomi Watts
Jeff Daniels
Prod.selskapSummit Entertainment
Lionsgate
Eksterne lenker

Allegiant: Part 1 er en amerikansk science fiction- og eventyrfilm fra 2016. Filmen er regissert av Robert Schwentke og har Shailene Woodley i hovedrollen som Beatris "Tris" Prior. Theo James, Octavia Spencer, Ray Stevenson, Zoë Kravitz, Miles Teller, Ansel Elgort, Naomi Watts og Jeff Daniels spiller også viktige roller.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er basert på boken Allegiant av Veronica Roth, som er den tredje i Divergent-serien. Den er også den tredje filmen av fire i filmserien, etter Divergent (2014) og Insurgent (2015), og før Allegiant: Part 2 (2017). Allegiant: Part 1 hadde kinopremiere i 18. mars 2016 i USA.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Evelyn forbyr enhver borger å forlate Chicago, og kunngjør at alle erudittiske medlemmer som var involvert i det forrige kupp-forsøket, skal stilles for retten og henrettes hvis de blir funnet skyldige. Tris og Four redder Caleb fra henrettelse, og forsøker å flykte over muren sammen med Tori, Peter og Christina. Gruppen blir tatt i bakhold av Edgar, som dreper Tori. Men de andre unnslipper og kommer seg over veggen. Imidlertid blir de oppdaget av soldater som tar gruppen til Bureau of Genetic Welfare, en by med avansert teknologi som er skjult.

Gruppen får vite at FN for mange år siden mente at samfunnets problemer var forårsaket av "ødelagte gener" og for å skape et bedre samfunn begynte de å endre folks gener. Dette førte til slutt til "Renhetskrigene" og ødeleggelsen av det meste av jordkloden. For å snu ødeleggelsen ble det satt opp en rekke "eksperimenter" i forsøk på å reparere feilen, for eksempel å etablerte isolerte byer over hel verden.

Tris og Four blir testet av Matthew og Nita for å verifisere og studere dem. Tris viser seg å være 100 % genetisk ren, men Four sin genetiske struktur indikerer at hans gener er skadd. Tris får et apparat som lar henne se fostermorens minner. Hun ser at moren hennes ble reddet fra en ødemark som barn, før hun meldte seg frivillig til Chicago-eksperimentet. I mellomtiden trener Four og Christina med Nita. De blir med militæret på redningsoppdrag. Men Four mistror myndighetenes intensjoner og tror at de kidnapper barn og gir dem hukommelsestap.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]