All That You Love Will Be Carried Away

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
All That You Love Will Be Carried Away
Forfatter(e)Stephen King
Språkamerikansk-engelsk
SjangerNovelle
Utgitt29. jan. 2001
Originalutgave29. januar 2001

All That You Love Will Be Carried Away er en novelle av Stephen King som først ble utgitt i magasinet The New Yorker, og senere i samlingen Everything's Eventual: 14 Dark Tales.

Handling[rediger | rediger kilde]

Alfie Zimmer, en reisende selger som tilbyr hurtigmiddager og strekkodelesere, stanser på et Motel 6 i Nebraska for en natt. Han finner seg til rette, og finner frem en pistol, klar til å begå selvmord fordi han ikke lenger klarer å leve på den måten han nå lever.

Alfie har en kone, en datter, og en rar hobby: han samler på toalettgraffiti som han har kommet over på sine mange, lange og ensomme reiser. Han begynte å skrive ned skribleriene på vegger som uten synlig grunn fanget hans oppmerksomhet, men ble senere fascinert av disse meldingene. Alfie har fylt opp en hel notisblokk med sitater som "Save Russian Jews, collect valuable prizes" og "Mammon is the king of New Jersey."

I hans ensomme liv som en reisende selger, med kun mil etter mil med tom vei som sitt reisefølge ble disse "stemmene på veggene" hans venn; noe han kunne tenke på mens han kjørte, noe viktig, noe som "snakket" til ham.

Alfie bestemmer seg for at å ta sitt eget liv ville være lettere enn å endre livet sitt, men hver gang han gjør seg klar til å begå selvmord, bekymrer han seg for at det å etterlate en notisblokk, stappfull med det som ser ut som en gal manns skriblerier, vil fremstille han som gal for de som finner ham. Alfie vil skrive en bok om graffitien, og kommer også på en tittel, men vet at å fortelle videre vil gjøre vondt. Mens han ståre ute i den bitende kulden en vintersnatt, mens han sutrer for seg selv, bestemmer han seg for en plan: på andre siden av et jorde bak motellet ligger det et gårdshus med lys i vinduene. I snøstormen forsvinner lyset ofte. Han bestemmer seg for, at om lyset skulle dukke opp igjen før han har telt til 60, skal han skrive boken. Hvis lyset derimot ikke dukker opp igjen, vil han kaste notisblokken inn på jordet, for så å gå inn, og skyte seg selv.

Historien avsluttes med at Alfie står i snøstormen, og begynner å telle.

TV-, film- og teaterversjoner[rediger | rediger kilde]

Denne historien ble gjort om til seks forskjellige Dollar Baby kortfilmer. Filmene ble laget av Scott Albanese, Brian Berkowitz, Mark Montalto, Chi Laughlin & Natalie Mooallem, James Renner og Anthony Kaneaster.

Merknader[rediger | rediger kilde]

Sitatet "Save Russian Jews! Collect Valuable Prizes!" finnes også i It.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]