All Those Years Ago

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«All Those Years Ago»
AlbumSomewhere in England
B-sideWriting's On The Wall
FormatVinyl 45
Artist, bandGeorge Harrison (med Ringo Starr, Paul McCartney og Linda McCartney)
Utgitt11. mai 1981
InnspiltEngland
SjangerRock
PlateselskapDark Horse Records
Låtskriver(e)George Harrison
Produsent(er)George Harrison & Ray Cooper

«All Those Years Ago» er en sang skrevet av George Harrison, utgitt i løpet av våren 1981 som en personlig hyllest til John Lennon et halvt år etter at han ble myrdet. Harrison hadde opprinnelig skrevet sangen for Ringo Starr med en ganske annen tekst, men etter drapet på John Lennon endret han innholdet for å gi sin kommentar til det meningsløse tapet av en god venn og kollega. Strofen, som reflekterer oppfordringen om aldri å nevne morderens navn, lyder:

All Those Years Ago

Living with good and bad,
I always looked up to you.
Now we're left cold and sad
by someone, the devil's best friend,

someone who offended all.
– George Harrison

Innspillingen av «All Those Years Ago» omfattet alle de gjenværende Beatles-medlemmene; Paul McCartney, Ringo og George. Pauls hustru, Linda McCartney, bidro også på koringen. Likevel ble den utgitt som en solosingel i George Harrisons navn. De tre Beatles-medlemmene ga sine bidrag i flere omganger og mastertapene ble sendt rundt mellom de ulike innspillingstedene. De tre Beatlesene kom aldri til å opptre sammen på samme tid under innspillingene. Resultatet av de ulike bidragene ble til sist mikset sammen for å skape et utgivelsesklart produkt.

Det skulle gå nye 13 år før de alle tre endelig møttes i et studio igjen, og 25 år etter innspillingen av Abbey Road albumet, som er The Beatles' egentlige svanesang. Dette skjedde først i anledning arbeidet med The Beatles Anthology i 1994, da de mottok tre uferdige komposisjoner av John Lennon for pålegg av instrumenter og vokal, hvorav de gjorde to av dem ferdig til Anthology-serien.

Singelen nådde 2.-plass i USA og 13.-plass i Storbritannia.

Sangen ble produsert av George Harrison og Ray Cooper, og finnes også inkludert på George Harrisons album Somewhere In England, som ble utgitt i 1981.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]