All Red Line

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kart over linjenettet

All Red Line var et uformelt navn på telegraflinjene som bandt det britiske imperiet sammen. Dette linjenettet ble tatt i bruk 31. oktober 1902 og navnet kommer av rødfargen som ble brukt for britiske områder på politiske kart.

Deler av nettet ble ferdigstilt betraktelig tidligere. Den første transatlantiske kabelen mellom Irland og Newfoundland kom i 1858 for å bli erstattet med en bedre kabel i 1866. I 1870 ble Suez koblet sammen med Bombay og derifra til Madras, Penang og Singapore. Australia ble koblet til i 1870 med linje fra Singapore gjennom Nederlandsk Østindia til Darwin over kontinentet til Adelaide og Sydney. Det australske linjenettet ble utvidet til New Zealand i 1876.

For å fullføre All Red Line trengtes en kobling mellom New Zealand og Canada over Stillehavet og i 1896 ble det satt ned en komite med åtte medlemmer (tre fra Storbritannia, to fra Canada, to fra Australia og en fra New Zealand). Utgiftene på 2 millioner pund ble delt mellom britiske myndigheter og kolonimyndighetene fra Canada, New Zealand, New South Wales, Victoria og Queensland.

Se også[rediger | rediger kilde]