Alf Kåre Tveit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alf Kåre Tveit
Tveit under showkamp mot Liverpool FC i juli 2008 på Viking stadion. Han stilte med tilnærmet samme frisyre som han hadde på slutten av 1980-tallet.
Foto: Jarle Vines
Født26. apr. 1967[1]Rediger på Wikidata (56 år)
Farsund
BeskjeftigelseFotballspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
PosisjonAngrepsspiller
Ungdomsklubb
År Klubber
  Lyngdal
Klubber
År Klubber
 – 1984​ Lyngdal
1985 – 1987​ Kvinesdal
1988 – 1993​ Viking
1994 – 1996​ Hana

Alf Kåre Tveit (født 26. april 1967) er en tidligere fotballspiller som spilte for Viking Fotballklubb fra 1988 til 1993, hvor han blant annet fikk med seg opprykk, seriegull og cupgull.[2] «Fygaren» Tveit ble tatt ut i landslagstroppen mot Skottland, men fikk aldri sin første landskamp.

Fikk kallenavnet fygaren for sine feiringer etter scoringer. Han strakte armene sine rett ut fra kroppen og løp flere meter i sikk-sakk. En av hans mer minnerike "fygar-feiringer" kom etter at han hadde stupheadet ballen i mål. Hans luftferd stoppet ikke før hodet hans traff stolpen, og han ble liggende skadet i flere minutter. Etter behandling, reiste han seg opp, strakte ut armene og feiret scoringen med en "fygar".

Huskes også for den kontroversielle situasjonen mot Vard i 1988 hvor han på overtid headet ballen ut av hendene på Vard-keeperen, rundet keeper og ble lagt i bakken. Det påfølgende straffesparket, satt inn av Arild Ravndal, sendte Viking til 1. divisjon på bekostning av Start, som måtte ut i kvalifisering.

Alf Kåre Tveit bor og jobber i dag (2006) i Sandnes, og spiller oldboys fotball. Han har sluttet å feire målene sine med en "fygar", men sier at hans sønn feirer sine mål på samme måte som faren gjorde det i glansdagene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ FBref, FBref spiller-ID eb76d34d[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ - Hva gjør du nå, Alf Kåre Tveit? Nettavisen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]