Alex Quinn (racerfører)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alex Quinn
Født29. des. 2000[1]Rediger på Wikidata (23 år)
Truro
BeskjeftigelseRacerbilfører Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia
SportBilsport

Alex Quinn (født 29. desember 2000 i Truro, England) er en britisk racerfører. Han ble i 2020 rookie cup-mester i Formel Renault Eurocup.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Gokart[rediger | rediger kilde]

Quinn vokste opp i nærheten av Camelford og startet å kjøre gokart i 2011. Han deltok i flere mesterskap, blant annet i Super 1 National Rotax Mini Max Championship. og vant flere nasjonale konkurranser.

De første billøpene[rediger | rediger kilde]

I 2016 deltok Quinn i sitt første billøp da han deltok i F4 British Championship. Han kjørte for laget til Fortec Motorsport. Han vant tre løp, og ble kronet som vinneren av «Rookie Cup».

I 2017 deltok han nok en gang i F4 British Championship, sammen med Oscar Piastri og Ayrton SimmonsTRS Arden. Han fikk en fjerdeplass i mesterskapet, og slo Simmons, men endte bak Piastri. Australieren tok en sølvmedalje.

Quinn gjorde også en engangsopptreden i BRDC British Formula 3 Championship samme år, og fikk en plass på pallen på Donington med Lanan Racing.

Britisk GT Mesterskap[rediger | rediger kilde]

I 2018 var Quinn med i seks av løpene i British GT Championship i GT4-klassen. Quinn kjørte for Steller Performance, og fikk ingen poeng.

Formel Renault Eurocup[rediger | rediger kilde]

På begynnelsen av 2019 klarte ikke Quinn å kvalifiseres seg til deltagelse i et nytt mesterskap. Midtveis i sesongen fikk han imidlertid muligheten til å kjøre sitt første Formel Renault Eurocup-løp for sitt tidligere F4-lag Arden Motorsport. Han konkurrerte tre helger, og klarte å ta medalje i både Nürburgring og Catalunya. Quinn endte på 13. plass sammenlagt i 2019-sesongen..

I 2020 erstattet Quinn Jackson Walls, som ikke kunne reise til Europa på grunn av reiserestriksjonene i forbindelse med COVID-19. Quinn fikk polposisjon[klargjør] for sesongens første løp, klarte å ta fem medaljer gjennom hele sesongen og vant det andre løpet i Spa, og ble den fjerde beste sjåføren i 2020-sesongen. Han vant også «rookie»-tittelen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Driver Database[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]