Hopp til innhold

Alene hjemme 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alene hjemme 3
orig. Home Alone 3
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår1997
Prod.landUSA
Lengde102 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRaja Gosnell
ProdusentRicardo Mestres
ManusforfatterJohn Hughes
Foran kamera
MedvirkendeAlex D. Linz
Olek Krupa
Rya Kihlstedt
Lenny von Dohlen
David Thornton
Haviland Morris
Annen informasjon
Prod.selskapTwentieth Century Fox
Premiere12. desember 1997 (USA)
Eksterne lenker

Alene hjemme 3 er en film fra 1997 med Alex D. Linz i hovedrollen. Filmen er en oppfølger til Alene hjemme og Alene hjemme 2, mens den også hadde en oppfølger i TV-filmen Alene Hjemme 4. Manusforfatteren til Alene hjemme 3 er John Hughes, og regissøren er Raja Gosnell, som var ansvarlig for klippingen av de to første filmene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Alene hjemme 3 er en komedie der en ung gutt, Alex Pruett, blir forlatt hjemme alene på grunn av at han er syk. I mellomtiden blir fire spioner som arbeider for en nordkoreansk terrorist sendt av sjefen sin for å skaffe til veie en topphemmelig microchip. De får tak i microchipen og skjuler den i en radiostyrt bil, men en sammenblanding av bagasje på flyplassen gjør at naboen til Alex, Mrs. Hess, får kloa i bilen. Mrs. Hess gir senere bort bilen til Alex som takk. Spionene greier å spore bilen til Alex' nabolag, der de systematisk begynner å søke gjennom samtlige hus i løpet av formiddagen da ingen er hjemme... bortsett fra Alex. Gutten oppdager dem da de er inne i et nabohus, og ringer politiet, men spionene kommer seg unna i siste liten. Dette hender to ganger, og til slutt tror politiet at Alex tuller med dem. Alex må dermed takle spionene på egen hånd da de kommer til Pruitts ressidense. Han setter opp en rekke feller for å hindre spionene i å få tak i denne microschipen. Etter å ha satt opp fellene utfordrer han spionene, som kommer til huset hans. I slutten av filmen blir de fire mørbankede spionene tatt, og Alex blir hyllet av myndighetene og får en større sum som takk for hjelpen.

Kritikk[rediger | rediger kilde]

Filmen blir av de fleste sett på som en billig, og dårlig, oppfølger, kun for å skaffe penger. Home Alone 3 har ingenting til felles med sine forløpere annet enn at én gutt kjemper mot kriminelle ved bruk av oppfinnsomme feller. Filmen blir imidlertid ofte lovprist for at den ikke bare er annerledes enn de to første filmene. Filmen viser en utvikling ved at de kriminelle ofte er smartere enn i sine forløpere, og det brukes mer teknologi i fellene.

Filmen gjorde det elendig i kinosalene, og var heller ikke spesielt populær som leievideo.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller Om rollen
Alex Pruitt Alex D. Linz en åtte år gammel gutt som bor i en forstad til Chicago, og som må være hjemme fra skolen på grunn av sykdom. Han har en rotte som heter Doris.
Peter Beaupre Olek Krupa en av de fire kriminelle
Alice Ribbons Rya Kihlstedt en av de fire kriminelle
Burton Jernigan Lenny Von Dohlen en av de fire kriminelle
Earl Unger David Thornton en av de fire kriminelle
Karen Pruitt Haviland Morris Alex' mor
Jack Pruitt Kevin Kilner Alex' far som hadde et møte i Cleveland i Ohio for å besøke sjefen sin.
Mrs. Hess Marian Seldes Alex' nabo. Hun har forvekslet sin bærepose med fire internasjonale kriminelle. I denne bæreposen er det en lekebil med en gjemt microship. Dette danner grunnlaget for filmen, og de farlige kriminelle er på desperatjakt etter denne lekebilen med microshippen.
Stan Pruitt Seth Smith Alex' eldre bror
Molly Pruitt Scarlett Johansson Alex' eldre søster

Annet[rediger | rediger kilde]

  • Agent Stucky sa «I syv år har vi vært etter denne fyren», og refererte til Peter Beaupre. Når man tar hensyn til at Alene hjemme 3 ble lansert i 1997, vil syv år bli 1990, som er det året den opprinnelige Alene hjemme ble lansert.
  • Scarlett Johansson opptrer i denne filmen, som er en av hennes første filmroller.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata