Aldesa Construcciones

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Aldesa»)
Aldesa Construcciones
Offisielt navnAldesa Construcciones S.A.
Org.formAksjeselskap
BransjeEntreprise
Etablert1969
HovedkontorMadrid
LandSpania
Adm.dir.Jose María Argüelles de Bustillo
Antall ansatte 2 461[1]
Nettstedwww.aldesa.es

Aldesa Construcciones S.A., også kjent som Aldesa Group, ble etablert i 1969 og er en av Spanias ledende totalentreprenører. Aldesa Group tilbyr prosjektering, tekniske løsninger og utbygging innen sektorer som transport og infrastruktur, energi og kraft, skoler og barnehager, og bygg- og anlegg.

Aldesa Group er delt inn i fire forretningsdivisjoner:

  • Aldesa Construction
  • Aldesa Industry
  • Aldesa Concessions
  • Aldesa Home

Konsernet har 2600 ansatte fordelt på tre kontinent. I tillegg til virksomhet i Norge har selskapet store prosjekter blant annet i Mexico, Honduras, Guatemala, Peru, Polen, og i Romania, samt i hjemlandet Spania.

Konsernet omsetter for om lag 7 milliarder kroner årlig.

Aldesa Group investerer årlig i overkant av 8 millioner dollar til forskning og utvikling (FoU). Selskapet har lang erfaring med prosjekter i krevende og værharde omgivelser. 

Aldesa samarbeider med de spanske selskapene Proacon og Coalvi som jobber med utbygging av høyhastighetsbane, metro- og undergrunner, motorvei, sprengning- og tunnelutbygging. 

Norge[rediger | rediger kilde]

Aldesa Entreprenør eies av det spanske bygg- og entreprenørkonsernet Aldesa Group. Aldesa Entreprenør etablerte seg i Norge i 2015.

Aldesa utfører prosjektering, utbygging, tekniske løsninger og vedlikehold av bygninger, bolighus, rehabiliteringsprosjekt, tunnelbygging og infrastruktur.

José Maria Argüelles de Bustillo er direktør for Aldesa Entreprenør Norge.

Prosjekter i Norge[rediger | rediger kilde]

Aldesas første byggeprosjekt i Norge er utbygging av Harstadåstunnelen[2] i Harstad. Arbeidet startet i april 2016. Tunnelen skal etter planen stå ferdig i 2019. Harstadåstunnelen er det største delprosjektet i Harstadpakken og skal bidra til å redusere gjennomgangstrafikken i sentrum med minst 40 prosent.[3]

Høsten 2016 fikk Aldesa tildelt kontrakten på rehabiliteringen av fire E18-tunneler i Vestfold.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.aldesa.es/somos-aldesa/en-cifras.
  2. ^ avis, Hålogaland. «Spanjolene fikk tunneldrivinga». Hålogaland avis. Arkivert fra originalen 18. november 2016. Besøkt 18. november 2016. 
  3. ^ Harstadpakken