Alan Wake

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alan Wake
UtviklerRemedy Entertainment
UtgiverXbox Game Studios
DistributørEpic Games Store[1]
GOG.com[2]
Steam[3]
Humble Store[4]
Microsoft Store
KomponistPetri Alanko
SpillmotorHavok Physics
PlattformXbox 360
Microsoft Windows
Utgivelse14. mai 2010
SjangerAction-eventyrspill
ModusEnspiller[5]
AldersgrensePEGI 16
Nettstedwww.alanwake.com
Del av serien Alan Wake
Alan Wake II

Alan Wake er et action-eventyrvideospill til Xbox 360 og Windows. Det kom ut i 2010 til Xbox 360 og 2012 til Windows.[6]

En nyversjon, Alan Wake Remastered, kom ut til PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X og Series S i 2021.[7] Den kom ut til Nintendo Switch i 2022.[8]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren skal kontrollere hovedpersonen Alan Wake, en bestselgende roman-forfatter som i to år har hatt problemer med å finne på hva han skal skrive om. Wake og hans kone Alice reiser til den lille byen Bright Falls, Washington for en kort ferie etter råd fra vennen og Wakes agent Barry Wheeler. Alan og Barry begynner gradvis å lære sannheten fra andre byfolk. En enhet kjent som Dark Presence er fanget i en lokal innsjø, og de forsøker å komme seg ut av innsjøen ved å bruke innsjøens kraft til å gjøre fiksjon til virkelighet. Sheriff Breaker, som etter hvert blir overbevist om Dark Presences eksistens, begynner å hjelpe Alan og Barry. I spillet kan et "mørke" ta kontroll over mennesker, dyr eller andre gjenstander.

Denne fienden kalt "Taken" består av morderiske skygger som angriper Wake. Taken blir beskyttet av et skjold av mørke, som i utgangspunktet gjør dem ugjennomtrengelige for angrep. De kan bare bli skadet med skytevåpen, eller eksponering for lys. De håndholdte lommelyktene Wake bruker kan forsterkes, noe som ødelegger mørket raskere. Men dette reduserer også lysets batteri raskere. I tillegg til at konvensjonelle skytevåpen må fylles med ammunisjon, må spilleren også sette inn nye batterier i lommelykten når den går tom - eller vente til den blir lades opp sakte. Styrken til mørket som beskytter en motstander kan variere. Gatelys kan gi en trygg havn, som Taken ikke kan komme seg inn i. Dette vil også regenerere karakterens helse raskere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Epic Games Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ GOG.com[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Steam[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 108710, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  6. ^ Onyett, Charles (15. februar 2012). «Alan Wake Review». IGN (engelsk). Besøkt 28. desember 2022. 
  7. ^ Terry (22. oktober 2021). «Alan Wake Remastered Review». Pure Dead Gaming (engelsk). Besøkt 28. desember 2022. 
  8. ^ Life, Nintendo (21. oktober 2022). «Review: Alan Wake Remastered - A Modern Classic Returns With Major Visual Downgrades On Switch». Nintendo Life (engelsk). Besøkt 28. desember 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]