Alan R. Moon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alan R. Moon
Alanrmoon.jpg
Født18. november 1951 (67 år)
Southampton
Utdannet ved Kean University (19761979)
Beskjeftigelse Game author
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelse Spiel des Jahres (1998), Spiel des Jahres (2004), Diana Jones Award (2005), Essen Feather (1999)

Alan R. Moon (født 18. november 1951) er en britisk brettspillskaper. Født i Southampton, England, men bor for tiden i USA. Han regnes som en av de ledende designerne innen brettspillsjangeren eurogames. I Norge er Ticket to Ride og 10 Days-serien hans mest kjente spill. Totalt har han designet eller vært co-designer på over 75 brettspill[1]

Biografi[rediger | rediger kilde]

I 1979 startet Alan R. Moon i Avalon Hill, først som assisterende redaktør for bladet The General, men han ble snart involvert i utviklingen av nye spill.[1] I 1981 fikk han sitt første spill publisert, utgiver var Avalon Hill. Spillet, Black Spy, var en varriant av kortspillet hjerter.[2] Etter fire år i Avalon Hill, var han en kort periode hos Parker Brothers før han valgte å satse på en karriere som profesjonell brettspillskaper. Selv om han fikk noen spill utgitt, var han lenge avhengig av å ha andre jobber på siden.

Sitt virkelige gjennombrudd fikk han med Elfenland, som vant den høythengende prisen Spiel des Jahres i 1998. Med dette var han etablert som et av de store navnene i spillbransjen. De neste årene kom spill som Union Pacific og 10 Days in the USA, før han i 2004 igjen vant Spiel des Jahres. Denne gangen for Ticket to Ride, hvor spillerne skal reise på kryss og tvers av USA ved hjelp av tog. Ticket to Ride har senere utviklet seg til en hel serie av spill, og er for mange en god inngang til eurogames.

Oversikt over viktige spill[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

  • Spiel des Jahres for Elfenland (1998) og Ticket to Ride (2004)

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]