Aladdin og røvernes konge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Aladdin og røvernes konge
orig. Aladdin and the King of Thieves
Generell informasjon
SjangerTegnefilm
Utgivelsesår1995
Prod.landUSA
Lengde80 min.
SpråkEngelsk
AldersgrenseIngen (Norge)
Bak kamera
RegiTad Stones
ProdusentJeannine Roussel
Tad Stones
ManusforfatterMark McCorkle
Bob Schooley
Foran kamera
MedvirkendeScott Weinger
Robin Williams
John Rhys-Davies
Gilbert Gottfried
Linda Larkin
Jerry Orbach
Frank Welker
Prod.selskapWalt Disney Studios Home Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

'Aladdin og røvernes konge er en tegnefilm fra Walt Disney-studio. Filmen ble utgitt i 1995 og var en oppfølger til Aladdin fra 1992.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Aladdin og prinsesse Jasmine planlegger sitt bryllup. Aladdin får tak i en dolk - hans eneste minne etter faren hans, som hadde forlatt familien da Aladdin var et lite barn. Under bryllupseremonien blir Aladdin og gjestene hans utsatt for et raid av de beryktede "Forty Thieves" ledet av en mann ved navn Cassim (spilt av John Rhys-Davies) som er etter et bestemt skatt: En gjenstand som inneholder et kraftig orakel. Aladdin, Abu, Jasmine og en ånd oppdager Orakelet, som har makten til å svare på spørsmål om absolutt hva som helst til enhver person. Når han får vite om Orakelet sin makt, blir Aladdin nysgjerrig på hans egen fortid. Han oppdager at faren hans fremdeles er i live. Orakelet avslører at faren hans er sammen med de førti tyvene.

Aladdin, sammen med Abu, Iago og et magisk flyvende teppe, sporer opp tyvene til gjemmestedet deres, Mount Sesame, hvor Aladdin til sitt store sjokk oppdager at faren hans faktisk er Cassim selv. For å være nærmere faren, forsøker Aladdin å bli medlem av gjengen hans. Han må beseire en annen av de førti tyvene for å ta denne tyvens plass. Sa'luk kjemper mot Aladdin, men sistnevnte klarer bare så vidt å seire ved å kaste motstanderen ned fra en klippe i sjøen. Han blir ønsket velkommen til gjengen, og Cassim røper hvorfor han forlot hans kone og lille sønn: Å finne en kraftig artefakt fra kong Midas som kan forvandle alt den berører til gull. Cassim trodde at med denne hånden kunne han vende tilbake til familien sin, og gi dem det livet de fortjente i stedet for deres fattige liv. Aladdin overbeviser Cassim om å komme tilbake til hjem-byen Agrabah, for å leve et ærlig liv.

Cassim får dermed mer kvalitetstid sammen med sønnen sin. Cassim bestemmer seg for å fortsette sin opprinnelige plan sammen med Iago som hans nye håndlanger. I mellomtiden har Sa'luk også funnet veien til Agrabah. Han avslører seg for Razoul, sjefen for de kongelige vaktene, og forteller Razoul passordet til tyvenes skjulested i bytte mot immunitet mot straff. Mange av tyvene blir tatt til fange. Sa'luk forteller at Aladdin er en av de 40 tyvene, og faren hans Cassim er lederen. Cassim og Iago forsøker å bryte seg inn i skattekammeret i det kongelige palasset. Men de blir tatt til fange av de kongelige vaktene, og Razoul avslører for sultanen at Cassim er lederen for tyvene. Cassim og Iago havner i fangehullet. Aladdin frigjør Cassim, men blir oppdaget av Razoul. Aladdin vender deretter tilbake til palasset, for å ta ansvar for sine handlinger.

Sultanen ønsker å straffe Aladdin, men ånden og Jasmine kommer til hans forsvar. Sultanen aksepterer unnskyldningen hans, til Razouls store overrasskelse og forferdelse. Med orakelet i hånden vender Cassim og Iago tilbake til Mount Sesame, bare for å bli tatt til fange av Sa'luk og de resterende syv tyvene. Cassim blir tvunget til å bruke det stjålne orakelet for å finne Midas sitt artefakt, og deretter ta med de andre tyvene dit. Aladdin og Jasmine, Abu og det magiske teppet forsøker å hjelpe hans fengslede far. Men Sa'luk tar Aladdin som gissel, og krever at Cassim overgir gull-hånden til ham.

Engelske stemmer[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Denne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.