Akademitsjeskaja (St. Petersburgs metro)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Akademitsjeskaja
Sentralhallen
LandRusslands flagg Russland
BySt. Petersburg
Opprettet1975
Åpnet31. desember 1975
Tjenester
Linje(r)Linje 1
Kart
Akademitsjeskaja
60°00′46″N 30°23′46″Ø

Vegg mot metrosporet, med en dør.

Akademitsjeskaja (russisk: Академическая uttale) er en undergrunnsstasjon på Kirovsko-Vyborgskaja-linjen i St. Petersburgs metro. Stasjonen åpnet 31. desember 1975, som linjens nye endestasjon, da den 8,8 km lange utvidelsen fra Plosjtsjad Vosstanija sto ferdig. I dag[når?] er linjen utvidet ytterligere.

Stasjonen er en dyptliggende pilarstasjon, som ligger 64 meter under bakken. Stasjonens er viet sovjetisk vitenskap, og i enden av sentralhallen er det en inskripsjon med et sitat av Lenin.

Теперь все чудеса техники и завоевания культуры станут общенародным достоянием, и отныне никогда человеческий ум и гений не будут обращены в средства насилия


Nå vil alle teknologiens mirakler og kulturens utrettelser bli offentlig eie, og aldri mer vil menneskets sinn og genialitet bli voldens middel.

Søyler og buer er dekorert med rustfritt stål i en stil som minner om Majakovskaja i Moskva. Gulvet er av grå granitt og dørene mot sporene består av små kvadrater av rustfritt stål. Frem til 2004 besto belysningen i sentralhallen av spesielle lysrør som ga tilnærmet dagslys. Siden har det blitt brukt standard lysrør som gir et hvitere lys

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]