Ajer Innebandyklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ajer Innebandyklubb er en norsk innebandyklubb fra Hamar. Klubben ble stiftet i august 1991 samme år som innebandyen ble en offisiell del av Norges Bandyforbund og samtidig som Norges Idrettsforbund vedtok å stille idrettsgrenen på lik linje med andre hallidretter.[1] Ajer Innebandyklubb hadde i 2006 rundt 300 medlemmer fordelt på 7 alderstrinn og 13 lag.[2] Navnet kommer av bydelen Ajer ved nordre del av Hamar, hvor også Hamar katedralskole og Ajer ungdomsskole holder til.

Klubbens A-lag for herrer spiller til daglig i 1. divisjon i Østlandsserien for herrer på nivå to på landsbasis etter å ha rykket opp fra 2. divisjon i 2005/06-sesongen. Fra 2012/2013-sesongen spiller a-laget i 2.divisjon, fordi laget trakk seg fra videre spill i 1.divisjon grunnet at flere spillere bestemte seg for å legge opp. Et års karantene gjør at laget ikke kan rykke opp til landets nest øverste nivå før sesongen 2013/2014. 2012/2013 sesongen endte med en andreplass, bak Brumunddal IBK. Sistnevnte rykket dermed opp til 1.divisjon. Den hadde tidligere også et eget kvinnelag, men dette ble løsrevet fra Ajer IBK høsten 2007 under navnet Hamar Embla Innebandyklubb for å skape blest rundt sine egne lag.[3]

Thomas Vermund er klubbens leder. Han har vært en engasjert ildsjel i Ajer IBK helt fra klubben så dagens lys. Vermund har hatt alle roller som det er mulig å ha i klubben. Som aktiv spiller konsentrerte han seg også om alt som skjedde ellers. Et sitat fra en lederskikkelse i Øreåsen IBK: «Da vi ankom hallen stod Vermund i døra å solgte billetter, i første periode scoret han to mål, før han i første pause var kioskvakt. I løpet av andreperiode putten han en ny ball i kassa. I andre og sistepause solgte han lodd og stod for trekningen. Da han senere i tredje periode ble skadet, og måtte forlate banen ble han ikke borte av den grunn. Da fungerte han som vantvakt og publikum.» Fortsatt er han en meget aktiv leder i klubben. Han er trener for flere av lagene i yngres avdeling, stiller opp som spiller hvis det trengs, styreleder, kasserer, sekretær m.m.

Av innebandytalenter oppfostret av Ajer, er Arya Dehnavi det beste eksemplet. Han har lenge blitt regnet som et av Norges største talenter, og har vært med på et par samlinger med landslaget. Han spiller nå for Brumunddal IBK, og har blant annet vært en periode i IK Akerselva. Hans kvaliteter som spiller er blant annet hurtighet, forutsigbarhet, overblikk og teknikk.

Ajer IBK har og har hatt flere kjente innebandyspillere i klubben, som for eksempel Ronny Tajet, Tomas Heggelund (nå Sveiva Innebandyklubb) og Terick Bel-Lafkih (Bærums Verk).[4][5] I tillegg har klubben hatt flere tidligere pensjonerte ishockeyspillere fra Storhamar Dragons på a-laget, hvor den nåværende spilleren Christian A. Olasveengen er det beste eksempelet.[6] Ajer IBK spiller til daglig i Hedmarkhallen etter flere år som bruker av Ajerhallen. Sistnevnte hall var i en så dårlig forfatning med hensyn til blant annet dusjanlegget at laget ble tvunget til å skifte hall under kamper.[7] Ajer IBK har også sin egen supporterklubb med navn Ajerbanden, etter byens fotballstorebror Briskebybanden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]