Agva Kraft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Agva Kraft
Agva Logo.png
Org.formAksjeselskap
Org.nummer914 902 371
Etablert2015
Hovedkontor Lysaker
LandNorge
Omsetning119 647 000 (2017)

Agva Kraft AS er et norsk selskap som driver handel med elektrisk strøm og tilbyr fornybar strøm til privatmarkedet. Selskapet ble stiftet 15. januar 2015[1] og holder til i Godthaab-bygget på Lysaker i Bærum. Agva Kraft AS er et datterselskap av Telinet Energi AS.

Agva Kraft AS er del av en større nordisk satsning på fornybar energi, med virksomhet i Norge og Sverige. I Sverige er Telinet-konsernet en del av sluttbrukermarkedet gjennom selskapet Telinet Energi AB[2].

I mai 2016 utvidet selskapet kraftforsyningen med leveranse til bedriftsmarkedet.[3] Agva Kraft har blitt kritisert for å tilby kampanjeavtaler der kundene ikke har forstått at prisen vil heves etter en tid.[4]

Opprinnelsesgarantier[rediger | rediger kilde]

Som kraftleverandør har Agva Kraft konsesjon for omsetning av energi fra Norges Vassdrags og Energidirektorat (NVE)[5]. Gjennom ordningen med opprinnelsesgarantier kjøper Agva Kraft utelukkende inn strøm fra fornybare kilder[6].

Selskapet har også tatt til orde for opprinnelsesgarantier som virkemiddel for å fremme fornybar energi. Dette innebærer at du som kunde er sikret at all energi kommer fra fornybare kilder.[7]

Støtteavtale med WWFs klimaarbeid[rediger | rediger kilde]

I 2017 inngikk Agva Kraft en støtteavtale med Verdens naturfond (WWF)[8]. Avtalen innebærer økonomisk støtte til deres arbeid for å bremse klimaendringene og stanse tapet av natur. Ved å utelukkende selge fornybar strøm til sine kunder, bidrar Agva Kraft til økt fokus på fornybar energi.

I forbindelse med samarbeidsavtalen med WWF deler Agva Kraft også energisparetips med forbrukere på Agvabloggen.[9]

Telinet Energi[rediger | rediger kilde]

Telinet Energi AS er en norsk strømleverandør som tilbyr strøm til både privat- og bedriftsmarkedet. Selskapet ble stiftet i januar 2003.

Telinet Energi leverer utelukkende fornybar energi, og er miljøsertifisert gjennom ordningen Miljøfyrtårn. Selskapet har også avgitt klimaløftet. Telinet selger ENØK-produkter, som enten skal redusere strømforbruket eller være elektriske alternativer til produkter som i dag benytter andre energikilder. Dette gjøres via datterselskapet Telinet Miljøprodukter AS. Selskapet er også produsent av fornybar energi, og har et eget vindkraftverk på Öland i Sverige.

Som en del av en større nordisk satsing i Norge og Sverige, ble varemerket Agva Kraft lansert i Norge i 2015.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret - Brønnøysundregistrene». w2.brreg.no. Besøkt 25. februar 2016. 
  2. ^ Purehelp.se. «Telinet Energi AB - 556766-5053 - Företag». purehelp.se (svensk). Besøkt 5. oktober 2017. 
  3. ^ «Agva Kraft lanserer strøm til bedrifter». Mynewsdesk. Besøkt 3. juni 2016. 
  4. ^ «Forbrukerrådet advarer: Slik lokkes strømkunder i prisfelle». VG. Besøkt 14. juli 2019. «Et av selskapene som Forbrukerrådet får mest klager på, er Agva Kraft. – Det er forskjellige typer historier som kommer fra forbrukerne, men en ting som går igjen er at de ikke har forstått at prisen vil heves etter en tid. Selskapet opererer også med veldig mange ulike typer kampanjetilbud, sier Høst til VG.» 
  5. ^ «Liste over konsesjonærer - NVE». www.nve.no. Besøkt 5. oktober 2017. 
  6. ^ Helle, Knut-Erik. «Slik kjøper du miljømerket strøm - Framtiden.no». Framtiden.no. Besøkt 6. oktober 2017. 
  7. ^ «Du bør bytte strømleverandør i dag | ABC Nyheter». www.abcnyheter.no. Besøkt 25. februar 2016. 
  8. ^ «Andre samarbeidspartnere» (norsk). Arkivert fra originalen 6. oktober 2017. Besøkt 5. oktober 2017. 
  9. ^ «WWF gjør en viktig jobb». Mynewsdesk (norsk). Besøkt 4. oktober 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]