Aggro Berlin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Aggro Berlin
EierUniversal Music Group
Etablert2001
StatusOpphørt (2009)
Sjangerhiphop, Gangster-rap
LandTyskland
LokasjonBerlin
Nettstedhttp://www.aggroberlin.de

Aggro Berlin er et selvstendig tysk hiphop-plateselskap fra Berlin. Aggro Berlin består av rapperne: Sido, B-Tight, Fler, Tony D, og Kitty Kat.

Historie[rediger | rediger kilde]

Plateselskapet ble grunnlagt i 2001, og de første artistene i Aggro Berlin var Sido og B-Tight, kort etter ble også Bushido medlem, som senere skiftet til Universal og etter det til Sony BMG.

Aggro Berlin er kjent for å lage musikk med ekstremt aggressive tekster. Tekstene blir kritisert for å være kvinnefiendtlig og homofiendtlig, og tekstene handler mye om sex, dop, våpen og om livet i MV (Märkisches Viertel) som er en bydel i Berlin, og blir av tyske hiphop-artister beskrevet som en ghetto.

I 2004 ble Sido's debutalbum Maske solgt over 100.000 ganger på få måneder og nådde Gullstatus i Tyskland, og i september i 2004 fikk Sido Comet-prisen i kategorien for beste nykommer. Siden det er Aggro Berlin et av de mest kjente plateselskapen i Tyskland.

Det tidligere Aggro Berlin medlemmet Bushido (også Sonny Black) forlot Aggro Berlin i juni 2004, og etter det har Bushido laget en rekke "Disstracks" mot Aggro Berlin, spesielt Fler, og også mot de artistene som senere har samarbeidet med Aggro Berlin. Aggro Berlin har også laget mange "Disstracks" mot Bushido og medlemmene av Ersguterjunge.

Aggro[rediger | rediger kilde]

Ordet Aggro er tysk slang og betegner en person som har en aggressiv innstilling.

Sektenmuzik[rediger | rediger kilde]

Sido grunnla i 2007 plateselskapet Sektenmuzik for Sido og B-Tight's gruppe Die Sekte, Tony D er også medlem i Die Sekte.