Addiscombe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Addiscombe
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Croydon
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Ytre London
Postkode: CR0

Addiscombe er et område i Croydon i London. Det ligger rett nordøst for det sentrale Croydon, og er for det meste et boligområde. En betydelig del av innbyggerne pendler til London.

Frem til begynnelsen av det 18. århundre var Addiscombe et landlig område, med gårdsdrift og mursteinsproduksjon som viktigste næringsveier. Store leireforekomster ved Woodside gav gode vilkår for sistnevnte industri.

I 1702 ble Addiscombe Place bygget, på stedet hvor en elisabethansk herregård hadde stått. Sir John Evelyns svigersønn bodde i huset, og etter et besøk i 1703 skrev Evelyn at det var et av de beste husene i Surrey. Blant kjente personer som har vært gjester der er Georg III, William Pitt den yngre og Peter den store. Det var også to andre store hus i området, Ashburton House of Stroud Green House. Addiscombe Place ble i 1809 solgt til British East India Company, og ble så et militærseminar for selskapet, som hadde sin egen militære styrke. Seminaret ble lagt ned i 1861, og i 1863 ble huset solgt til utviklere som rev det og delte opp eiendommen. Med dette startet utviklingen av det moderne Addiscombe.