Addiscombe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Addiscombe
Addiscombe
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Croydon
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Ytre London
Postkode: CR0

Addiscombe er et område i Croydon i London. Det ligger rett nordøst for det sentrale Croydon, og er for det meste et boligområde. En betydelig del av innbyggerne pendler til London.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Frem til begynnelsen av det 18. århundre var Addiscombe et landlig område, med gårdsdrift og mursteinsproduksjon som viktigste næringsveier. Store leireforekomster ved Woodside gav gode vilkår for sistnevnte industri.

I 1702 ble Addiscombe Place bygget, på stedet hvor en elisabethansk herregård hadde stått. Sir John Evelyns svigersønn bodde i huset, og etter et besøk i 1703 skrev Evelyn at det var et av de beste husene i Surrey. Blant kjente personer som har vært gjester der er Georg III, William Pitt den yngre og Peter den store.

Det var også to andre store hus i området, Ashburton House og Stroud Green House.

Addiscombe Place ble i 1809 solgt til British East India Company, og ble så et militærseminar for selskapet, som hadde sin egen militære styrke. Seminaret ble lagt ned i 1861, og i 1863 ble huset solgt til utviklere som rev det og delte opp eiendommen. Med dette startet utviklingen av det moderne Addiscombe.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Mills, A.D. (2010). A Dictionary of London Place-Names. Oxford University Press. p. 3. ISBN 9780199566785.