Adam Schjølberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Adam Schjølberg
Født30. mars 1982Rediger på Wikidata (38 år)
Beskjeftigelse KomikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Adam Andreas Bredesen Schjølberg (født 30. mars 1982 i Bodø) er en norsk TV-personlighet og stand-up-komiker. I 2004 medvirket han som frisør i HomsepatruljenTV 3,[1] mens han i senere tid[når?] har deltatt i flere sesonger av NRK-programmet Sofa sammen med humormakkeren Tore Petterson. De to har også vært å høre som faste vikarer i radioprogrammet Tidenes Morgen på NRK P13, og med fast lørdaginnslag på NRK P1 i programmet Fritimen (Cocktail). De har også gjestet programmer som Beat For Beat, Kvelden Før Kvelden, På Tur Med Dag Otto, Fingrene Av Fatet, Huskestue og Melodi Grand Prix.

Adam Schjølberg har også dukket opp som skuespiller i NRK Super på programmer som Boxer, Alle Sammen Sammen og Superkrimmen. I 2015 var komikerduoen å finne i oppsetningen JuleLatter med kollegaer Christer Torjusen og Bjørn Henning Ødegård. Forestillingen solgte nærmere 11000 billetter og fikk terningkast 5 i Dagbladet.

Adam Schjølberg blir[når?] å se på 71 Grader Nord Kjendis i 2017, og turnerer med stand up kontinuerlig både med og uten scenemakker Tore Petterson.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Adam helt uten manager, Sandefjords Blad, 4. november 2006

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]